Почетна / Кошарка / Евролига

Звезда на Барселону, па преко Грка на финални турнир Евролиге?

Поред силне жеље Евролиге да такмичење приведе крају, све је мање маневарског простора, да се то догоди. Вирус Ковид 19 све више узима маха и мало ко размишља о кошарци
ФОТО: Н. Неговановић

Карантин оставља више него довољно времена да се мисли о свим темама, па тако и о начинима како би сезона могла да се приведе крају. Уз корекције и промене система такмичења.

Тако се родила и идеја Криса Синглтона да се Евролига угледа на НКАА и у само два викенда добије шампиона.

Према идеји искусног крилног центра који носи дрес Ефеса, 18 клубова требало би поделити у две групе на основу тренутног пласмана.

Две најслабије пласиране екипе из сваке групе, одиграле би квалификације и тако би се добиле две групе по осам тимова. А, онај који добије две утакмице у групи, остварио би пласман на фајнал фор.

Идеја Синглтона је да се групе играју у два града, а да домаћини буду Ефес и Реал, као екипе са тренутно са најбољим учинком.

Док би завршни турнир као и до сада био тамо где одреди руководство такмичења, што је тренутно Келн.

Ас Ефеса предвиђа да би све то могло да се спроведе крајем маја, као и да би вероватно морало да се игра пред празним трибинама.

Иако у први мах идеја изгледа као нереална, што због датума, што због великих промена. Тешко да ће неко успети да дође до краћег модела, што је сада приоритет.

Поготово што је нереално, да се Евролига угледа на НБА и тражи могућност да сезону настави у јуну, јулу или чак августу.

У сваком случају веома је занимљиво направити пројекцију како би костур изгледао. За почетак Асвел и Зенит, односно Алба и Бајерн би у директним дуелима одлучили ко би добио позицију 15, а ко 16. А, онда би се кренуло са попуњавањем костура.

На једној страни би се нашли Ефес, бољи из Алба – Бајерн, Фенербахче, Жалгирис, Макаби, Милано, ЦСКА и Басконија, док би у другом граду били Реал, бољи из дуела Асвел – Зенит, Химки, Валенсија, Барселона, Црвена звезда, Панатинаикос и Олимпијакос.

Дакле, Црвена звезда би по предлогу Синглтона, прво ишла на Пешићеву Барселону, а онда би у случају победе, укрштала са бољим из дуела Панатинаикос – Олимпијакос и ту тражила карту за фајнал фор.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Delija
Ovako organizoivan zavrsetak Evrolige ne bi bio korektan, iako bi CZ mogla da je osvoji. Najbolje je da se od polovine maja pokrene nastavak i CZ legalnim putem udje medju osam, a onda ga osvoji.
Гробар
А шта са Партизаном, Прометејем, Тофашом...? Пишите и о нама.
Nick
Zeljko Ti se pitaš...
Tiosav
Ne. Zvezda direktno na F4, jer ce se organizovati u Beogradu, pred 20.000 gledalaca u Areni. Plus jos toliko ispred hale, kod video bimova.
Kind of Blue@Branko
Who the f..ck are you? A factory club from the suburb,maybe? Yeah,yeah...
Branko
Ne negocemo da trazimo odmah kao kancer iz Humske koji je prvi u grupi (ej grupi e ne ligi kao u EL gde igra svako sa svakim) i vec misli da je pobednik ili trazi da se igra u Beogradu sve utakmice hahaha (kao da se oni nesto pitaju tu mnogo ,ali ajd i mi da trazimo da se sve utakmice EL igraju u Beograd)
Milos
Ako svi timovi iz Italije, Spanije, Francuske, Turske, Rusije, Izraela, Grcke, Litvanije, Nemacke i jos par zemalja budu odustali od takmicenja tzv cz moze da bude i 5. mesto cak!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.