Почетна / Кошарка / Евролига

Човић: Били смо потпуно опуштени

Одлука Евролиге да откаже сезону и да исти тимови играју и наредне је исправна, права кошаркашка, а уједно и добар стандард и препорука за све друге лиге, рекао је први човек КК Црвена звезда Небојша Човић
ФОТО: Д. Жарковић

Човић је за Танјуг истакао да је задовољан што су црвено-бели остали део елитног такмичења, али да генерално не воли када се овако завршавају сезоне.

- Ипак, ово су биле објективне околности. Ви знате да смо ми већ 12. или 13 марта кад је проглашена пандемија рекли да нећемо ништа коментарисати око кошарке и лига, у први план смо ставили здравље и тако смо се и понашали - навео је Човић.

Он је додао да је Звезда претходних година одлично представљала државу Србију, главни град Београд и регион, као и да је апсолутно био уверен да ће челни људи Евролиге донети праву одлуку.

- Нисам ниједног тренутка сумњао да ћу људи у Евролиги подлећи разноразним лобирањима, притисцима испод и изнад стола, мутним радњама. Имам поверења у те људе, били смо потпуно опуштени, послали смо све што је тражено и био сам сигуран да ће они донети праву одлуку или боље речено једино могућу одлуку у околностима у којима смо се сви нашли.

На питање да ли то значи да ће и АБА лига "пратити" Евролигу, Човић је рекао.

- Ова одлука је добар стандард и препорука. Знате, мислим да не треба "силовати" људе у спорту, играчи су психофизички у једном интересантном статусу. Нама предстоји да се припремамо за следећу сезону, први корак је санирање свега оног што смо доживели као велики удар, а све друго - формирање тима, стручни штаб, све ће доћи полако, стрпљиво...

Човић је изразио захвалност Евролиги на нормалном ставу и размишљању.

- Исто бих рекао и да је другачије јер Црвена звезда је народски клуб и треба да се понаша у духу овог народа. И када прави велика дела да буде скромна и мудра и увек паметна и на земљи. Мислим да нам је то донело и до сада резултате, јер хистерије и нереална очекивања не доносе никад ништа добро - поручио је Човић.

Први човек црвено-белих поновио је да је клуб и код Евролиге и код АБА лиге изнео став да су потпуно заинтересовани да се све сезоне завршавају на терену.

- Јако пуно смо се ангажовали да домаћинства завршнице и Евролиге и Еврокупа буду у Београду и делимично у Новом Саду. То одређени људи знају, без обзира што постоје ривалитети између клубовима. Ми прво представљамо нашу земљу, па онда све остало.

Ипак, како наводи, није реално да се АБА лига заврши на терену јер је пет или шест тимова распустило играче.

- Видећемо још у среду, али у АБА лиги ми имамо додатних проблема и искушења у организационом смислу. АБА лига мора да буде постављена максимално професионално, као право предузеће, у коме се зна шта ко ради и на основу тог рада лига мора да има максималну регуларност. Ми смо на суду, можемо то да завршимо на суду, а можемо и све нормално. Ништа друго се не тражи осим да се организација постави онако какво је реално стање. Много енергије смо уложили 2015. године, мислим да смо формирали интересантну фирму која може да даје много добар производ. Ако то господа хоће, ту смо, ако господа неће, нећемо се свађати - закључио је Човић.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

yoki
po treci put dobijate ono sto niste reyultatima yasluyili
Djekna
Drobnjakova trojka iz auta...karmaaa
Dr
14 mesto u evroligi

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.