Почетна / Кошарка / ФИБА Лига шампиона

Лукић испустио прву меч лопту за плеј-оф ФИБА Лиге шампиона

Победом у Русији Сарагоса прошла у другу рунду, док ће Нижњи Новгород шансу потражити у последњем колу
ФОТО: ФИБА Лига шампиона

Решене су још две дилеме. У деветој недељи ФИБА Лиге шампиона, пласман у плеј-оф обезбедиле су две шпанске екипе – Тенерифе и Сарагоса. Тамо их је већ чекао Бамберг.

Тенерифе су у дербију кола А групе савладале Сасари. Некако чак и преубедљиво, с озбиром да је и италијанском тиму победа у овом мечу значила пласман даље. Тешко да су и највећи оптимисти у редовима тима са Канара очекивали да ће у мечу таквог значаја убацити чак 115 поена.

Али, сјајну нападачко вече најавили су већ у првом периоду у коме су убацили 29 поена, а крунисали са 65 поена у другом полувремену. Сасари није имао шанси. Своју прилику за плеј-оф мораће да потражи у последњем колу.

Шансу у последњем колу мораће да потраже Зоран Лукић и његов Нижњи Новгород. Руски тим је био близу пласмана у плеј-оф. Одлично је почео против Сарагосе, али је све „забрљао“ у последњем периоду и то пошто је направио разлику од 12 поена (75:63). Енис је покренуо серију којом је Сарагоса на три минута пре краја повела – 77:78.

Глишић „пробио бубну опну” Ернандезу

Занимљив случај догодио се на утакмици у Новгороду. Наш арбитар Александар Глишић приликом једне одлуке толико јако је дунуо да је Аргентинац Серхио Ернандез, тренер Сарагосе, „пробио” бубну опну. Тај детаљ био је хит клип на Инстрграму.

 

 

И поред тога, Нижњи је чак имао и шут за победу у регуларном делу, али је Шепард промашио полагање. Као што то обично буде, екипа која би у финишу изгубила високо вођство, у екстра периоду се распадне. Распао се и Нижњи. Убацио само шест поена, Сарагоса дупло више и отишла је у плеј-оф.

О другом путнику у плеј-оф из ове групе, одлучиваће Нижњи и Сомбатељи у директном окршају.

Дебитантску сезону у ФИБА Лиги шампиона, Фортитудо је завршио већ у првом кругу. Каршијака се више борила за шансу да у последњем колу решава своју судбину. Славила је и остала у трци за пласман у плеј-оф. Тим из Болоње ће се дуелом са Бамбергом у последњем колу опростити од евросцене за ову сезону.  

РЕЗУЛТАТИ, СТРЕЛЦИ И ТАБЕЛЕ

А ГРУПА: Бакен Берс – Галатасарај 96:78, Тенерифе – Сасари 115:85.

Бакен Берс: Петерсон 35, Стивенс 13. Галатасарај: Мејкон 20, Мотум 17. Тенерифе: Шермадини 19, Фитипалдо 16. Сасари: Билан 24, Барнел 15.

Табела: Тенерифе* 4-1, Сасари 3-2, Бакен Берс 2-3, Галатасарај 1-4.

Б ГРУПА: Тофаш – Керавнос 78:67, Нимбурк – Дижон 94:54.

Тофаш: Зубчић 17, Кристон 15. Керавнос: Розел 17, Вилијамсон 13. Нимбурк: Обасохан 20, Хардинг 14. Дижон: Жулијен 12, Џонсон 10.

Табела: Нимбурк 4-1, Дижон 3-1, Тофаш 2-2, Керавнос 0-5.

Ц ГРУПА: Хапоел Холон – АЕК 77:71, Шоле – Минск 89:71.

Хапоел Холон: Мекги 18, Џонсон 16. АЕК: Јанковић 7, Ленгфорд 19, Мораитис 10. Шоле: Блејкс 25, Маконду 18. Минск: Лаури 22, Рахоженка 15.

Табела: Хапоел Холон 3-2, АЕК 3-1, Шоле 2-3, Минск 2-3.

Д ГРУПА: Нижњи Новгород – Сарагоса 92:98 (86:86), Лублин – Сомбатељи 59:83.

Нижњи Новгород: Комолов 20, Стребков 17. Сарагоса: Бенцинг 23, Енис 22. Лублин: Лакса 13, Франк 12. Сомбатељи: Варади 19, Бараћ 14.

Табела: Сарагоса* 4-1, Нижњи Новгород 3-2, Сомбатељи 3-2, Лублин 0-5.

Ф ГРУПА: Каршијака – Фортитудо 80:69.

Каршијака: Морган 20 (5 ск), М`Баје 15 (9 ас). Фортитудо: Хант 18 (6 ск), Балдасо 13.

Табела: Бамберг* 4-0, Каршијака 2-2, Билбао 2-2, Фортитудо 0-4.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.