Почетна / Кошарка / ФИБА Лига шампиона

ЛИГА ШАМПИОНА - ДАНАС ЖРЕБ 16 ФАЗЕ: Радивојевић не би у Русију!

Жреб је заказан за 16 часова и екипа из Александровца смештена је у други шешир заједно са седам другопласираних екипа из прве рунде такмичења
ФОТО: Лига шампиона

Кошаркаши Игокее с нестрпљењем очекују данашњи жреб Топ 16 фазе Лиге шампиона. Жреб је заказан за 16 часова и екипа из Александровца смештена је у други шешир заједно са седам другопласираних екипа из прве рунде такмичења.

У првом шеширу налазе се победници група, а у нове четири групе биће жребана по два тима из оба шешира. Нема забрана по националном кључу, односно у истој групи могу да буду екипе из исте државе, а једино ограничење је то да се не могу састати тимови који су играли заједно у првој фази такмичења, што значи да Игокеа једино не може да добије Турк телеком.

ПОЧЕТАК 2. МАРТА

Топ 16 фаза почиње 2. марта и траје до 7. априла. После чега ће по две најбоље екипе из сваке групе изборити пласман на фајнал-ејт.

Четвртифинала завршног турнира играће се 6. и 7. маја, полуфинале 8, а финале 9. маја.

Вук Радивојевић, спортски директор клуба из Лакташа, волео би да Игокеа избегне Нижњи Новгород, али не из страха од противника, већ због дужине пута у Русију који би трајао око 20 ча-сова у једном смеру.

- Надам се да ћемо сада имати среће, јер је у прва два наврата нисмо имали. У квалификацијама смо добили Клуж који је тада био најтежи могући ривал, па смо упали у групи смрти са тимовима чији су буџети вишеструко већи од нашег. Сада прижељкујем лакше противнике мада је тешко рећи који ривал је лаган и сви су „у пола киле” - рекао је Радивојевић.

Са само два потенцијална противника Игокеа се састала раније, а оба се налазе у њеном шеширу. Први је Нимбурк са којим је играла у АБА лиги током сезоне 2010/11, и имала скор 1-1. Други је Каршијака са којом се састала у групној фази Еврокупа током сезоне 2012/13. Пораз су доживели у Турској док су славили пред својим навијачима и то након два продужетка.

Игокеа је једина екипа која је Топ 16 фазу изборила са три победе, а Бамберг је једини имао све тријумфе.

Такође, изабраници Драгана Бајића једини су тим који је ове сезоне стигао у другу рунду из квалификација.

Први шешир

Турк телеком (Турска)

Тенерифе (Шпанија)

Сарагоса (Шпанија)

Бургос (Шпанија)

Тофаш (Турска)

Хапоел Холон (Израел)

Стразбур (Француска)

Бамберг (Немачка)

Други шешир

Игокеа (БиХ)

Сасари (Италија)

Бриндизи (Италија)

Нимбурк (Чешка)

АЕК (Грчка)

Нижњи Новгород (Русија)

ВЕФ Рига (Летонија)

Каршијака (Турска)

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ćoravi
Hapoel Holon.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.