Игокеа поново у игри за фајнал-ејт

Александровчани ће битку за пролаз међу осам најбољих водити са Тенерифама, које су убедљиво поражене од Кравићевог Бургоса
ФОТО: ФИБА Лига шампиона

ВЕФ Рига је пре недељу дана до последње секунде продужетка мучила Бургос усред Шпаније. Онда је дочекала Игокеу и припремила рафала тројки својствен екипама и играчима са Балтика. Сипали су Летонци како су стигли и дуго били на преко 70 одсто успешности за три поена!?

Била је ово једна од најбољих утакмица Игокее ове сезоне, нападачки вероватно раме уз раме оној коју је тим Драгана Бајића одиграо против Црвене звезде у АБА лиги. Ако неко још помене да су момци из Лакташа изненађење у било ком такмичењу, онда не прати кошарку како би требало.

ВЕФ Рига – Игокеа 75:91 (27:21, 18:26, 18:26, 12:18)

ВЕФ РИГА: Олман 20 (7-4 тројке, 7 ас), Ејт 2, Кулвиетис 10, Пињеиро 19 (12-8 пенали, 7 ск, 5 ас), Зорикс 14 (7-4 тројке), Бутиринс, Кохс 6, Круминс, Кајсер 4, Салминс.
ИГОКЕА: Атић 23 (4-3, 7-4, 7 ск), Кармајкл 2, Клемонс 23 (4-3, 8-5, 6 ас), Јошило 8 (9-4 за два, 4 ск, 4 ас), Талић 8 (4-2 тројке), Греј, Илић 8 (4 ск), Вулић, Јовановић 12 (7-5 за два), Симанић, Пот 7 (3-2, 2-1), Кондић.

Игокеа је чак најслабије са линије слободних бацања. Ентони Клемонс је био покретач овог генијалног издања играча у плаво-белим дресовима. Друго полувреме је била рапсодија гостију који су све чешће имали осмехе на лицима. Клемонс је био незаустављив, а онда му се придружио и Един Атић са практично савршеном шутерском утакмицом. Предност је расла из минута у минут, а чак и када би момци са Балтика припретили, појавио би се Дарко Талић са тројком уз звук сирене за крај трећег периода, или Стефан Пот бомбом на старту последње деонице.

Игокеа сада наставља да сања пут на фајнал-ејт, иако је Бургос декласирао Тенерифе, тим који је баш у Лакташима пре недељу дана демонстрирао силу. Биће тешко, али ово је све само уживање за екипу Драгана Бајића.

ТОП 16 ФИБА ЛИГЕ ШАМПИОНА - ДРУГО КОЛО

И ГРУПА: Тофаш – Хапоел Холон 81:93. Данас: Бриндизи – Каршијака.

Тофаш: Филип 15 (8-2 тројке), Угурлу 15 (7 ас). Хапоел Холон: Мекги 25, Џонсон 22, Херис 21.

Табела: Хапоел Холон 2-0, Каршијака 1-0, Бриндиси 0-1, Тофаш 0-2.

Ј ГРУПА: ВЕФ Рига – Игокеа 75:91, Бургос – Тенерифе 101:79.

Бургос: Кравић 8 (7-4, 3 ск), Мекфејден1 7, Ренфро 14, Бените 14, Кук 5. Тенерифе: Салин 17, Шермадини 12.

Табела: Бургос 2-0, Игокеа, Тенерифе 1-1, Рига 0-2.

К ГРУПА - данас: АЕК – Турк телеком, Стразбур – Нижњи Новгород.

Табела: Турк телеком 1-0, Стразбур 0-1, АЕК -, Нижњи Новгород -.

Л ГРУПА: Нимбурк – Сасари 90:89. Данас: Сарагоса – Бамберг у 20.

Табела: Сарагоса 1-0, Нимбурк 1-1, Бамберг 0-1, Сасари 0-2.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Jeti
Ne. Kraj. Samo pobeda protiv Rige kod kuće.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.