Почетна / Кошарка / ФИБА Лига шампиона

Џикић ишчупао победу на старту Лиге шампиона

Турци у завршници имали шут за победу, Спанулис у тренерском дебију победио Херцлију
ФОТО: ФИБА Лига шампиона

Прве утакмице у сезони Лиге шампиона и одмах – драме.

Александар Џикић је са Јерусалимом буквално ишчупао победу против разигране Дарушафаке. Турци су водили већим делом меча, а у неизвесној завршници, при резултату 69:67, имали су и шут за победу. Старкс је промашио тројку, а ни Оздемироглу који је ухватио лопту није успео да избори продужетак.

Тек после продужетка окончана је драма у Варшави између Легије и Хапоел Холона. Финалиста пољског шампионата, сада јачи за Реја Меколума, бившег НБА играча који је у Европи играо за бројне клубове, управо је тројком Американца изједначио на 68:68, 103 секунде пре истека 40. минута. Ипак, исти играч није успео да донесе и победу Легији, тако да је меч ушао у екстра период. А актуелни првак Израела и учесник фајнал-фора прошлог издања Лиге шампиона, Хапоел Холон, има превише искуства у оваквим мечевима. Крис Џонсон, Џо Регланд и велико појачање, Ерик Грин, понели су тријумф назад у Израел.

Дуго се у Перистерију преговарало са Василисом Спанулисом око преузимања тима. Један од највећих грчких играча тражио је само гаранцију да ће екипа имати лепе амбиције. Када је то потврђено, „Били” је кренуо са радом. А онда је и кренуо са победама. Лако је сломљен отпор Бнеи Херцлије, вицешампиона Израела чији је директор легендарни Зуфер Авдија. У Спанулисовој екипи лепу минутажу имао је и Алекса Раданов, што је леп знак за српског талента.

А ГРУПА: Прво коло – данас: Мурсија – Тофаш у 20,30. Сутра: Стразбур – Фалко Сомбатхељи у 20.

Б ГРУПА: Прво коло – данас: Каршијака – АЕК у 18,30. Сутра: Бон – Ређо Емилија.

Ц ГРУПА: Прво коло: Легија – Хапоел Холон 81:84. Сутра: Остенде – Галатасарај у 20.

Легија: Марбл 21, Лесли 17, Мекалум 15. Хапоел Холон: Грин 19, Џонсон 18 (10 ск), Регланд 10 (7 ск, 13 ас).

Д ГРУПА: Прво коло – данас: Нимбурк – Билбао у 18,30. Сутра: Бахчешехир – Игокеа.

Е ГРУПА: Прво коло: Јерусалим – Дарушафака 69:67. Данас: Лудвигсбург – Бакен Берс у 20.

Јерусалим: Карингтон 17, Рендолф 13. Дарушафака: Оласени 14, Меккалоу 11.

Ф ГРУПА: Прво коло – данас: ВЕФ Рига – Бенфика у 18, Лимож – Манреса у 20,30.

Г ГРУПА: Прво коло – Сутра: ПАОК – Дижон у 18,30, Сасари – Уникаха у 20,30.

Х ГРУПА: Прво коло: Перистери –Херцлија 86:70. Сутра: Тенерифе – Ритас у 20,30.

Перистери: Билан 17 (9 ск), Франсиско 16 (6 ас), Раданов 3 (3-1, 1-0, 2-1, 3 ск, 1 ас за 18 мин). Херцлија: Кемп 24 (11 ск), Ван Влит 12 (7 ск).

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.