Почетна / Кошарка / ФИБА Лига шампиона

Мега славила после шест пораза, стигла до прве победе у Лиги шампиона

Јунак победе над Цибоном Огњен Јарамаз који је у последњој четвртини постигао 12 поена и дао одлучујући кош двадесетак секунди пре краја
ФОТО: Фонет

Мега Лекс – Цибона 81:79 (17:29, 22:14, 23:17, 19:19)

Сремска Митровица - Дворана: Пинки. Гледалаца: 860. Судије: Борис Шулга (Украјина), Фернандо Калатрава Куевас (Шпанија), Жан-Шарл Коли (Француска).

МЕГА ЛЕКС: Мушиди 17, Ђоковић, Јарамаз 22, Вељковић, Милисављевић, Каба 11, Загорац 6, Чанчар 8, Симеуновић, Тејић 8, Новак 9. Тренер: Дејан Милојевић.

ЦИБОНА: Шакић 21, Маринели, Марић, Ћорић 7, Џонсон 5, Бошњак 4, Розић 16, Славица, Јоксимовић 2, Жижић 22, Госпић 2. Тренер: Дамир Мулаомеровић.

 

Мега Лекс је уписао прву победу у Лиги шампиона, и то у драматичном финишу.

Мега Лекс је лоше почео, у осмом минуту Загрепчани су већ имали двоцифрену предност (21:11).

Екипа тренера Дејана Милојевића се консолидовала у другој четвртини, предност је почела да се топи, али до одмора ипак није анулирана.

А, онда су се ствари окренуле у трећем кварталу, Мега је прилазила и прилазила, прво на 48:51 и 25. минуту, а онда пред крај поменуте деонице успела и да поведе.

На 55:58 Загорац је погодио два слободна бацања за 57:58, а онда је поново фаулиран. Прво је погодио (58:58), друго промашио, али се лопте на крају домогао Јарамаз и фаулиран је. Погодио је за предност Меге 60:58, Цибона је узвратила, да би Јован Новак о таблу погодио за предност (62:60) пред последњу деоницу.

Драма се наставила и у последњем кварталу. Шест минута пре краја тројка Јарамаза за највећу предност Мега Лекса на мечу 70:66.

Цибона стиже на 70:70, а онда Јарамаз даје нову тројку за 75:70 на нешто више од четири минута пре краја. Каба краде лопту и закуцава у контри иза леђа за 77:70. Уз то и Јоксимовић не погађа тројку за Цибону, чинило се да је Цибона пред сломом...

Ипак, прилази Цибона на 75:79, а онда се Загорац оклизнуо у нападу и изашао ван терена, клупа Цибоне се бунила и добила техничку. Али, Јарамаз не погађа бацање, али ни напад потом није реализован.

На другој страни Шакић погађа уз додатно слободно и Цибона је на 78:79. Мега поново не реализује напад, губи лопту, опет је фаулиран Шакић, али даје једно бацање за 79:79.

Јарамаз потом иде на Жижића, постиже свој 12. поен у последњој четвртини за 81:79.

До краја је остало двадесет секунди, Цибона је стрпљиво градила напад, две секунде пре краја лопта је дошла до самог Маринелија на шуту за три поена, за победу, али не погађа и Мега слави прву победу.

 

Семафор 2. кола Д групе Лиге шампиона:

Уторак:

Мега Лекс – Цибона 81:79 (17:29, 22:14, 23:17, 19:19)

Среда:

18.00: Тенерифе – Морнар

20.30: Авелино – Стразбур

2030: Остенде – Јувентус

Поредак: Тенерифе 1-0, Авелино 1-0, Јувентус 1-0, Морнар 1-0, Мега Лекс 1-1, Остенде 0-1, Стразбур 0-1, Цибона 0-2.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

THE ANĐEO
Da se primjetiti da najveća nada Srpske košarke je Jaramaz ,a ne Zagorac,ili je samo tako trenutno.Jaramaz je već sada sazreo igrač.Malo je bekova u svijetu koji su njegovog znanja i Srpska košarka sa njim dobija odličnog igrača.Takav je i Zagorac ,ali treba da seprobudi.U Megici ima još naših kvalitetnih igrača ,a za mene jedan od njih je Novak kome treba samo šansa da se daa i ništa više.Kako šutira i kako ulazi to se uči ,ali je najvažnije da on ima osjećaj a to je šut.I od Tejića može biti dobar igrač ali tek za dvije godine.Njemu je potreban kontinuitet igranja što nije imao u Zvezdi.Falili su Glogovac i Spasojević i osjeća se taj nedostatak.
Tokyo
Mega će igrati sve bolje kako takmičenja budu odmicala, takva su ekipa, treba im malo više vremena da uđu u ritam. Strpljenje je neophodan faktor u sazrevanje, kako tima tako i pojedinca. Moram reći da me je Jovan Novak (1994) neprijatno iznenadio. Očekivao sam više od igrača koji je bio u centru pažnje Zvezde i Partizana. Nekarakterističan šut na prvom koraku (čak i za 3p!) ne daje neke rezultate. Prodor mu je slab i predvidljiv. I na fizikalijama ima dosta da radi. Imao je samo jedan pristojan ulaz, "from coast to coast". Šut mu je vrlo diskutabilan. Nadam se da će popraviti taj element igre i davati veći doprinos. Jaramaz je godinu dana mlađi od njega (1995), a zreliji je igrač, iako ima olakšavajuću okolnost da je duže u ekipi, da poznaje većinu igrača, kao i Milojev način rada. Kaba je interesantan, skočan, ima tajming za blokade. Od Mušidija tek treba očekivati dobre partije. Tejićeva karijera stagnira, možda blago i nazaduje. Fali im jedan iskusniji igrač, ako ne i dva.
Megs
Danas igralau evropi. Pa gde je to pisalo samo da mi je znati.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.