Тренер Солнока: Партизан је велики тим, са озбиљним тренером

Партизан је у Солнок испратио ехо пораза у вечитом дербију, Александар Џикић неће моћи да рачуна на стартни центарски тандем – Величковића и Мајсторовића
ФОТО: ФИБА Лига шампиона

Ако питате Стојана Ивковића, тренера Солнока, ништа од тога не значи да ће његов тим имати лакши задатак. Напротив.

Партизан јесте играо у понедељак, али и ми смо играли у недељу – почео је причу искусни стручњак.

Истина је да ће црно-белима недостајати Величковић, он је играчина, има велико име. Џикић ће морати да мења концепцију, али и даље има ротацију од десеторице играча. Верујем да ће Карахоџића спустити на четворку, чак и Робинсон може да покрије ту позицију, ако буде затребало. Све то није моја ствар. Али, свестан сам да неће бити исто без Величковића. Уосталом, ни мени није свеједно кад Давид Војвода не игра. Међутим, у сваком случају, Партизан је велика екипа, са озбиљним тренером.

Војвода није играо прошло коло мађарског шампионата, када је Солнок изгубио од Залекерамија. Ивковић није сигуран ни да ли ће сјајни бек бити у саставу.

Извесно је да неће моћи да рачуна на Адама Тота, док повратак Џејмса Кинија иде добрим током. Он је играо у прошлом мечу против Лудвигзбурга.

Био му је то тек други меч – подсетио је Ивковић.

Али, ми смо увек спремни, видећемо за шта ће то бити довољно. Уз мало среће, на домаћем терену можемо да будемо добар противник свима. Видео је то и Сасари кога смо победили код куће. Резултати у гостима нису право мерило. Ту мало одмарамо играче, јер немамо велику ротацију. Мало смо тањи него прошле године. Имамо деветорицу играча и тројицу јуниора. Мађарско првенство је доста изједначено. Али, кажем опет, на домаћем терену смо опасни, на гостујућима не желимо да улазимо у неке егзибиције.

Шеф струке Солнока који је трентуно пети у шампионату Мађарске, са скором од 3-2, је више пута поменуо домаћи терен. Из АБА лигашких дана памтимо да је та дворана увек била пуна. И сада је исто.

Ако играш добро и атмосфера ће бити добра, ако не играш, неће. У спорту нема лагања – рекао је Ивковић.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

THE COMSAT ANGELS
Stojan Ivković Šlino je bio dobar igrač.Igrao je za Spartak i prije za Budućnost PG.Bio je borac ali kao čovjek gromada,izvanredan.Drago mi je što je uspio jer je to i zaslužio.
Va as
Slažem se sa komentarom.
vid
Mi možemo da igramo ponedeljak-sreda a komšinica ne može petak-nedelja (iako je oba puta domaćin)?? Ne sećam se da je nama neko pravio ustupke kad smo igrali evroligu i pomerali utakmice kako se nama prohte. Sramota za našu košarku i vodeće ljude.
Gali
Uporedi utakmice Zvezde i Igokee Igose?Barsa,Baskonija,a kod Igokee Solnok i Ludvisburg.
@Gali
Nabroj utakmice fmpes I Paertizana I videcrs da trenutno fmp 13, a Partizan 12. Sve to do danas 09.21.2016. Sada ledi fmpeu I 14,ali ce I Partizsn da odigra svoju utakmicu br. 14 pre fmpe da odigra 15. Dakle zs2 meseca,fmp Ima jednu utakmicu vise od Partizana.
Прикажи још одговора
Rew
Auh odmah se vidi da ovaj Ivkovic navija za partizan... Solnok je uvek pobedjivao Partizan u Aba ligi na domacem terenu,a Zvezdu nikad nije uspeo da pobedi recimo!
misa tumbas
Mnogi vas nikad nisu dobili ....možda zato sto vi zadnjih 30 godina sa bivšim klubom niste ni igrali u evropi.Novonastali mutant je tek skoro formiran pa i on nema mnogo utakmica po evropi. Kako onda da vas dobiju?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.