Почетна / Кошарка / ФИБА Лига шампиона

Морнар у потери за чудом, Чанку потребне све три победе

Три кола пре краја прве фазе ФИБА Лиге шампиона само четири клуба осигурала пролаз у следећи круг
ФОТО: ФИБА Лига шампиона

У последњих пет утакмица у ФИБА Лиги шампиона, Морнар је добио четири пута. Пред Баранима су падали Бамберг и Нижњи Новгород, пао је и амбициозни Газијантеп, као и отписана ВЕФ Рига. Само због веома лошег почетка сезоне, Морнар ће вечерас у Атини играти кључни меч за чување шанси за пролаз даље. Перистери у овом тренутку бежи два тријумфа Павићевићевим момцима, тако да је победа за чување снова неопходна.
Међутим, Морнар је заиста у фантастичној форми и у АБА лиги, што је потврдила последња победа над Цедевита Олимпијом у Љубљани. У последњих седам мечева регионалног такмичења, Урош Луковић и момци победили су пет пута и сада се надају могућем месту у плеј-офу. Али, пре тога желе даље у ФИБА Лиги шампиона.

Жели то и Ненад Чанак са Лијеткабелисом, али ће морати да добије све три утакмице до краја да би наставио трку за Остендеом Душана Ђорђевића. Манреса Луке Митровића Александра Цветковића) је неухватљива у овом тренутку.

Милан Миловановић са Анвилом и Мирослав Радошевић у стручном штабу Бандирме у овом тренутку су корак иза четврте позиције која води даље, али и једни и други имају лепе шансе да се у фото-финишу провуку.

РАСПОРЕД УТАКМИЦА 12. КОЛА ФИБА ЛИГЕ ШАМПИОНА

А ГРУПА - Уторак, 21. јануара: Торун – Лијеткабелис у 18, Манреса – Хапоел Холон у 20,30. Среда, 22. јануара: Остенде – Турк телеком у 20, Стразбур – Сасари у 20,30.

Табела: Турк телеком*, Сасари 8-3, Манреса 7-4, Остенде 6-5, Хапоел Холон 5-6, Лијеткабелис, Стразбур 4-7, Торун 2-9.

Б ГРУПА - Уторак, 21. јануара: Бандирма – Вехта у 18, Антверпен – Анвил у 20. Среда, 22. јануара: Јерусалим – Ортез у 20, Бургос – АЕК у 20,30.

Табела: Јерусалим 8-3, АЕК 7-4, Бургос, Вехта 6-5, Анвил, Бандирма 5-6, Ортез 4-7, Антверпен 3-8.

Ц ГРУПА - Уторак, 21. јануара: Перистери – Морнар у 18, Нимбурк – Нижњи Новгород у 18,30, Бамберг – ВЕФ Рига у 20. Среда, 22. јануара: Газијантеп – Тенерифе у 18.

Табела: Тенерифе*, Нимбурк* 9-2, Нижњи Новгород 7-4, Перистери 6-5, Бамберг 5-6, Морнар 4-7, Газијантеп 3-8, ВЕФ Рига 1-10.

Д ГРУПА - Уторак, 21. јануара: Сомбатхељи – Бешикташ у 18, Бриндизи – ПАОК у 20,30, Дижон – Сарагоса у 20,30. Среда, 22. јануара: Нептунас – Бон у 18.

Табела: Дижон* 8-3, Бон, Сарагоса 7-4, Бешикташ, Сомбатхељи 5-6, Нептунас, ПАОК, Бриндиси 4-7.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.