Почетна / Кошарка / ФИБА

Уб и Лиман бране углед српског баскета на Мастерсу у Џеди

На завршном турниру ће осим осморице чланова два наша тима играти и Максим Ковачевић у редовима Амстердама
ФОТО: ФИБА

Србија ће ове године имати два представника на завршном 3х3 Мастерсу који почиње данас у Џеди. Углед нашег баскета браниће Уб и Лиман, екипе које у својим редовима имају најмање по двојицу играча из првих 10 са рејтинг листе ФИБА.

Промена у односу на прошлу и раније године је изостанак Новог Сада, екипе која је дуго година предњачила на туру, али се почетком ове године распала.

Највећи ривал нашим најбољим баскеташима биће Рига састављена од репрезентативаца Летоније, овогодишњих олимпијских шампиона. Ни остали тимови нису дошли у Саудијску Арабију без амбиција, а потенцијално изненађење могао би да буде Амстердам чије боје брани Ваљевац Максим Ковачевић.

Боје Уба ће бранити Марко Бранковић (11), Дејан Мајсторовић (4), Мирослав Пашајлић (13) и Страхиња Стојачић (3), док ће за Лиман на завршном турниру играти Небојша Килијан (33), Стефан Којић (10), Александар Ратков (7) и Михаило Васић (5).

Наша два тима су у различитим деловима костура и могу да се састану тек у полуфиналу. Први противници Уба биће Сан Хуан из Порторика и домаћин Џеда, док ће Новосађани пут ка четвртфиналу крчити против руског Гагарина и литванског Шакиаја.

Осим трофеја победник ће добити 60 хиљада долара, другопласираном припада 42.000, а трећем 32.000 америчких новчаница.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.