Почетна / Кошарка / Репрезентација

Мачван: Колено је супер, не знам да ли остајем у Бајерну

Говорећи о предстојећем Светском првенству у Кини, Мачван је оценио да Србија има велике шансе да освоји медаљу.
ФОТО: Н. Неговановић

Српски кошаркаш Милан Мачван рекао је да се добро опоравља од повреде колена, али да није сигуран да ли ће играти на Светском првенству у Кини, на коме, како је оценио, Србија има шансе да освоји медаљу.

Колено је супер, пре месец дана сам почео да тренирам и то са контактом. Добро се опорављам, идем на тренинге, терапије и покушавам да се спремим ако не за репрезентативно лето, онда за клупску сезону која ме чека. Селектор Ђорђевић ме је уврстио на шири списак. Он ће пред почетак припрема да прецрта неколико имена, тако да ћемо видети да ли ћу и после тога бити део тима. У сваком случају желим да будем спреман - рекао је Мачван.

 Он је кошаркаш Бајерна из Минхена, али не зна да ли ће остати у том клубу.

За сада не знам да ли остајем. Зависиће и од тога како Бајерн буде завршио сезону. Ми јесмо потписали предуговор да останем и следеће године. Али заиста не могу да кажем ништа више. Врло брзо ће се знати да ли остајем или не.

Говорећи о предстојећем Светском првенству у Кини, Мачван је оценио да Србија има велике шансе да освоји медаљу. 

Због свих претходних резултата које смо постигли, кошарка је код нас спорт број један и то не кажем зато што се ја бавим њоме. Али, хајде да спустимо мало лопту на земљу. Да идемо корак по корак. Најгоре би било да полетимо, помислимо да смо велики фаворити и да ће нам све бити поклоњено. Најбитније је да сви будемо здрави, да хемија буде добра. Ако све буде како треба, мислим да имамо велике шансе да освојимо медаљу у Кини.

Мачван је амбасадор ФИБА челинџера, најквлитетнијег 3x3 баскет турнира  који ће се 13. и 14. јула одржати на платоу испред северне стране Београдске арене.

Не постоји кошаркаш који ће вам рећи да као дете није са друговима испред зграде играо баскет и тако заволео магичну игру под обручима. Тако се рађа љубав за цео живот. Љубав која не престане ни онда када терен у крају замене неке од највећих дворана у Европи и свету. Сви обожавамо улични баскет. Сви ми који смо остварили професионалне каријере почели смо на неком терену испред зграде.

На турниру ће учествовати 16 тимова подељених у четири групе, а по две најбоље екипе пласираће се у четвртфинале, после чега следе елиминације. 

Организатори овог турнира су моји добри другари. Питали су ме да будем промотер челинџера који се организује под покровитељством ФИБА и уз подршку КСС и ја сам са задовољством прихватио. Имао сам прилику у Новом Саду да гледам челинџер и било ми је баш занимљиво. Другачија је игра него када ми играмо пет на пет. Баскет је постао олимпијски спорт и искрен да будем, од наших репрезентативаца очекујем да у Токију 2020. стигну до медаље - рекао је крилни центар.

Мачван је рекао да је одушевљен одличним партијама српске 3x3 баскет репрезентације.

Популарност 3x3 баскета рапидно расте, а у Србији је овај спорт већ прилично афирмисан. Наши баскеташи су освајали злата и на европским и на светским шампионатима. Веома су талентовани. Друге земље немају такав квалитет као ми. Волео бих да овај спорт настави да се развија код нас, да се улаже у њега, да се дешавају и овакве манифестације као што је челинџер у Београду. Ако све буде наставило да се развија у позитивном правцу, онда мислим да наши баскеташи имају шансу и да стигну до одличја на Играма 2020.

Челинџер у Београду је и квалификациони турнир за ФИБА мастерс који се одржава 3. и 4. августа у Прагу.

Конкуренција ће бити веома јака, долазе најбоље екипе света из САД, Европе. Видећемо шта ће наши момци да ураде, а посебно цу пратити екипу Новог Сада која је најбоља на свету. Такмичење траје два дана, улаз је бесплатан - навео је Мачван.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Jimmy
Želim ti potpuni oporavak i medalju sa reprezentacijom. Naravno i povratak u Partizan
zorge
Macvan je u sirem krugu onih koje mozemo ocekivati u crno-belom dresu. Cini se da je klub fokusiran na DRAFT Marinkovica i Lendejla, odakle se ocekuju veliki i skupi transferi... Gagic, Si, Gegic.. odlaze.
@ glok
Lendejl je pred NBA transferom preko Zalgirisa. O tome je rec.
glok
Kakav draft Lendejla?Covek ne moze na draft zbog godina.Ni pravila ne znas hahaha.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.