Почетна / Кошарка / КС Србије

Марина Маљковић: Београд ће бити познат и по женском спорту

Горан Весић, заменик градоначелника, после потписивања споразуме је нагласио да је Маљковићева хероина српског спорта
ФОТО: Танјуг

Марина Маљковић, идејни творац „Покрета за женску кошарку” и Драгана Пешић Белојевић, градска секретарка за спорт потписале су протокол о наставку сарадње.

Уговор о сарадњи потписан је у Старом двору, уз присуство заменика градоначелника Горана Весића и девојчица, полазница Марининог покрета. Маљковићева се захвалила свом Београду на подршци, јер без те подршке ништа не би успело.

- Разумевање почиње од господина Весића, сувишно је објашњавати његово место у спорту и колико га разуме. Не само професионални спорт, већ и онај који је најважнији за најмлађе нараштаје овог града, пре свега за девојчице. Срећна сам што у сваком моменту разумеју Покрет, али исто тако Институт за женски спорт, који је последњих дана све више тема, јер имамо преко осам спортова у граду Београду - рекла је Маљковић након поптисивања уговора.

Маљковићева је сигурна да ће уз помоћ града направити са Институтом за женски спорт све оно што је успела са кошаркашким Покретом.

- Велико хвала Горану и Драгани. Сви заједно идемо напред. Направићемо да наш град, који је довољно познат по спорту, буде познат и по женском спорту и женским медаљама, које освајамо одбојци, кошарци, рукомету... Да подигнемо тај број и да их имамо што више - закључила је Маљковић.

Драгана Пешић Белојевић истакла је да Град Београд и Секретаријат за спорт већ годинама подржавају „Покрет за женску кошарку”.

- Веома сам срећна што се цела прича прошила на још неколико спортова и што ће девојчице бити у прилици да се бесплатно баве и другим спортовима. Као бивши спортиста срећна сам и захваљуем се Марини што своје слободно време користи да би унапредила спорт у Београду и у Србији. Само бих поновила њену поруку: Девојчице, бавите се спортом и будите здраве - рекла је Драгана Пешић Белојевић.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да се град Београд захваљује Марини Маљковић на прилици да учествује у њеном Покрету.

- Марина Маљковић је један од најзначајних спортских радника које имамо у нашој земљи. Она је хероина нашег спорта и за разлику од многих, она када дође у своју земљу бави се образовањем младих и обезбеђивањем бесплатних тренинга за девојчице. Не знам шта бисмо ми као град подржали, ако не бисмо подржали овакав програм - рекао је Весић.

Подсетио је да је кроз „Покрет за женску кошарку” прошло око 3.000 девојчица у Београду.

- Већина њих се можда неће професионално бавити спортом, неке хоће, неке ће постати и шампионке, али ће се све научити да побеђују и губе, водиће здрав живот, научиће да раде тимски и постаће добри људи. То је најважније и срећан сам што смо у прилици да помогнемо Маринин Покрет. Овај покрет је јединствен, нема таквих много у свету. Срећан сам што имамо Марину и њену жељу да своје време користи да тренира девојчице и учи да заволе кошарку. Марина увек може да рачуна да ће Београд стајати иза ње - закључио је Весић.

 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.