Почетна / Кошарка / КС Србије

У петак почиње Куп Милан Цига Васојевић

У првом полуфиналу од 16 сати састају се Краљево и Црвена звезда, а од 18.30 часова Арт Баскет и Војводина 021
ФОТО: КСС

Завршни тунир женског Купа Милан Цига Васојевић почиње сутра у Нишу у дворани „Чаир“.

У првом полуфиналу од 16 сати састају се Краљево и Црвена звезда, а од 18.30 часова Арт Баскет и Војводина 021.

Финале је заказано за суботу 18.30 часова.

Кошаркашица Црвене звезде Невена Наумчев каже да њен тим неће имати лак задатак у првом полуфиналу.

Пред нама је јако тешка полуфинална утакмица против Крал?ева, верујем да ћемо се добро припремити и да ћемо изаћи као победници. Куп је сам по себи тешко такмичење, игра се једна утакмица и све зависи од тога какав ти је дан и расположење, како ће да ти крене… Све у свему, биће јако занимљиво“, рекла је Наумчев.

Играчица Краљева Анђела Радовић нада се да ће њен тим показати бољу партију него у лигашким сусретима са истим ривалом.

У лигашком делу одиграли смо две утакмица против Црвене звезде, обе смо изгубиле тесним резултатом. Верујем да ћемо добро припремити утакмицу, исправити грешке из два поменута лигашка дуела и надамо се победи! Што се тича самог Купа, све се одлучује у једној утакмици, свако сваког може да победи и, наравно, нека трофеј освоји најбољи“, рекла је Радовић.

Кошаркашица Арт Баскет Снежана Чолић каже да би одбрана прошлогодишњег трофеја била велика ствар за нови тим.

Очекујемо добар турнир, надам се да ћемо се бар пласирати у финале, то би задовол?ило неке наше цил?еве… Бранимо трофеј, али нисмо оптерећени тим прошлогодишњим резултатом. Ово је потпуно нова екипа, много нових играча, задовољни смо оним што смо већ постигли ове сезоне, па би одбрана Купа била стварно круна, мада нећемо бити незадовољни ни ако до тога неким случајем не дође“, рекла је Чолић.

Кошаркашица Војводине Катарина Јаковљевић каже да су очекивале да ће противник у полуфиналу бити Арт.

Ми смо донекле и очекивали да ћемо у полуфиналу извући Арт Баскет… Даћемо све од себе да победимо јер су нам остали дужни, пошто смо прошле године изгубили у финалу од њих, па сада имамо прилику да се реванширамо. Спремићемо се најбоље што можемо, свакако је тешко кад се игра на једну победу, али даћемо све од себе да славимо“, поручила је Јаковљевић.

Национални Куп самосталне Србије игра се од 2006. године.

Највише трофеја освојиле су кошаркашице Хемофарма, чак пет, од чега четири заредом од 2007. до 2010. године.

Партизан и Црвена звезда су се радовали три пута, црно-беле 2011, 2013. и 2018. године, а црвено-беле 2016, 2017. и 2019.

Радивој Кораћ, Војводина, Крал?ево и Арт Баскет освајали су Куп по једном, Кораћ 2014, Новосађанке 2015, Краљево 2020. године и Арт Баскет 2021.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.