Почетна / Кошарка / НБА лига

СРБИ БЛИСТАЛИ: Трипл-дабл Јокића, Богдановић бројао до 29, одличан и Покушевски (ВИДЕО)

Денвер је до победе предводио српски центар Никола Јокић трипл-дабл учинком од 26 поена, 19 скокова и 11 асистенција
ФОТО: БЕТА/АП

Кошаркаши Денвера победили су ноћас Шарлот са 113:109 и нанели им други пораз у последњих осам утакмица у НБА лиги.

Денвер је предводио српски центар Никола Јокић трипл-дабл учинком од 26 поена, 19 скокова и 11 асистенција. Арон Гордон додао је 21 поен и седам скокова, Вил Бартон 18 поена, а по 14 поена постигли су Џеф Грин и Монте Морис.

У екипи Шарлота Мајлс Бриџис био је најефикаснији са 27 поена уз 11 скокова, а Ламело Бол додао је 22 поена, 11 асистенција и шест скокова. Хорнетси су сада пали на девето место у Источној конференцији са пола утакмице иза Бруклина.

Денвер је имао предност од 13 разлике, Шарлот је четири минута и седам секунди пре краја пришао на поен заостатка, у неколико наврата могао је да изједначи али није успео. Морис је поенима са линије за слободна бацања донео пет поена предности Денверу 38,8 секунди пре краја, а Розије је затим убацио "тројку".

У наредном нападу Јокић је промашио шут, али је ухватио лопту и био је фаулиран. Убацио је оба слободна бацања, Хорнетси нису успели да постигну кош и изгубили су други пут у последњих осам утакмица.

 

Кошаркаши Атланте победили су Индијану са 132:123 и остварили седму победу у последњих 10 утакмица.

Хоксе је предводио српски репрезентативац Богдан Богдановић са 29 поена уз пет скокова. Клинт Капела постигао је 22 поена уз 15 скокова, а са 22 поена победи је допринео и Кевин Хертер.

Тре Јанг утакмицу је завршио са 14 поена и 16 асистенција.

У тиму због проблема са коленом није било Деанреа Хантера, као ни Данила Галинарија због повреде десног лакта.

Индијана је изгубила четврту узастопну утакмицу и налази се ван конкуренције за плеј-оф. Најефикаснији у тој екипи били су Бади Хилд са 26 поена и пет асистенција и Тајрис Халибартон са 25 поена и 13 асистенција.

 

Кошаркаши Оклахоме победили су после продужетка Портланд са 134:131. Ајзеа Роби био је најефикаснији у победничком тиму са 30 поена, уз осам скокова и четири асистенције, Арон Вигинс додао је 18 поена, шест асистенција и пет скокова, а Тео Маледон 23 поена, 10 скокова и пет асистенција.

Српски кошаркаш Алексеј Покушевски победи је допринео са 11 поена, 11 асистенција и осам скокова.

У пораженој екипи добре партије приказали су Бен Меклмор са 28 поена, Дру Јубанкс са 27 поена уз 14 скокова и Брендон Вилијамс са 25 поена, 12 асистенција, четири скока и четири украдене лопте.

 

Кошаркаши Мемфиса победили су Голден Стејт са 123:95. Мемфис су предводили Дезмонд Бејн са 22 поена и Дилион Брукс и Деантони Мелтон са по 21 поеном.

У екипи Голден Стејта Џордан Пул постигао је 25 поена, Мозес Муди 18, а Џонатан Каминга 15 поена уз седам скокова и четири асистенције. Српски кошаркаш Немања Бјелица додао је пет поена и четири скока.

Кошаркаши Торонта победили су после продужетка Бостон са 115:112 и прекинули низ од четири пораза у међусобним дуелима. Репторсе је предводио Паскал Сјакам са 40 поена и 13 скокова, а О Џи Ануноби и Фред Ванвлит додали су по 14 поена.

Седморица играча Бостона постигла су двоцифрени број поена, а најефикаснији су били Маркус Смарт са 28 поена уз 10 скокова, Грант Вилијамс са 17 и Дерик Вајт са 15 поена, осам асистенција и шест скокова.

У осталим утакмицама Кливленд је победио Орландо са 107:101 и прекинуо низ од три пораза, а Мајами је био бољи од Сакрамента са 123:100. Сан Антонио је победио Хјустон са 123:120, а Њујорк је победио Чикаго са 109:104 за четврти узастопни тријумф.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

All-Star level
Bogdan na poslednjih 5 mečeva: 25.0 poena, 3.4 skoka, 2.2 asistencije, 1.6 ukradenih lopti, 47,5% trojke.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.