Почетна / Кошарка / Куп Радивоја Кораћа

Радовић: Зар таква трагедија треба да се деси, па да се држава обрачуна са хулиганима?

Члан Скупштине Кошаркашког савеза Србије Миодраг Радовић, који је погођен бакљом током финалне утакмице Купа Радивоја Кораћа између Црвене звезде и Партизана у Нишу, изјавио је да је срећа у несрећи што је баш он погођен јер је у његовој близини било жена и деце
ФОТО: Д. Жарковић

Радовић је задобио тешке повреде ока од бакље бачене са трибине где су били смештени навијачи Партизана и одмах је морао да буде превезен у болницу.

Пратио сам финиш треће четвртине и ођедном угледао светлећу куглу, следећег тренутка изгубио сам свест. Уопште нисам имао утисак да бакља иде право на мене. Само сам мало померио главу и чини ми се да ми је то спасло живот. Од силине ударца пао сам на под, а Хитна помоћ ме је на носилима изнела из хале – рекао је Радовић за Новости.

Функционер КСС наглашава да је сам себи спасао жибот јер је махинално померио главу у тренутку када је видео да бакља иде ка њему.

Уопште нисам имао утисак да бакља иде право на мене. Само сам мало померио главу и чини ми се да ми је то спасло живот. Од силине ударца пао сам на под, а Хитна помоћ ме је на носилима изнела из хале – каже Радовић, додајући да је срећа у несрећи то што је бакља погодила баш њега.

Поред мене је седео кошаркашки тренер млађих категорија из Лесковца, а у непосредној близини било је много деце и дама. Да је бакља погодила неко дете, могло је смртно да страда. Зар таква трагедија треба да се деси, па да се држава обрачуна са хулиганима? – запитао се Радовић.

Радовић, једанод најзаслужнијих што се у Нишу игра завршни турнир националног купа, сматра да држава има решење за обрачун са хулиганима.

Потребно је увести казнену политику која се примењује у Великој Британији – закључио је Радовић.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

straja
Ovo je problem Srbije I sporta u Srbiji a ne liverpul ili njegov mesni rival!!!
Zoran CZZG
Možda ne ko u Egiptu,ali ni daleko od toga....
Данило
Ти навијачи Партизана одавно су прешли границе здравог ума и разума. Прво годинама псују и вређају све што није Партизан, сада гађу бакљама, наредни пут ће неко погинути.Сетимо се само у фудбалу када су вечити играли да су исто гађали бакљама навијаче Звезде, и да је тада страдао млади момак само зато пто навија за Звезду... Убили су навијача Бриса Татона, на правди бога .. Шта даље рећи!?
Sloba
A koga su ti navijaci Zvezde ubili? AVANGARDO... Sto bi reko Novica, mi to ne radimo!!!!!??
Labud
Koliko ima Zvezda godisnje parastosa za poginule vodje? Rugala se serpa lonuc. Od Zvezdinih navijace ne dolaze psovke vec Sekspirova proza? Ne lupaj.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.