Почетна / Кошарка / Куп Радивоја Кораћа

Звезда: „Господо, ко је оскрнавио Жућкову левицу? Трофеј за шампиона ћемо задржати, без обзира на исход финала у јуну!”

КК Црвена звезда шокирана је видео снимком који се појавио у уторак, а на коме се види да НН лица (играч или навијач) скрнаве трофеј купа Радивоја Кораћа
ФОТО: Д. Жарковић

После незапамћеног скандала у Нишу, кад су плочице са именом Црвене звезде скинуте са трофеја освајача Купа Србије, огласили су се црвено-бели. Саопштење преносимо у целости:

„КК Црвена звезда захтева од челника Савеза и КК Партизан хитан одговор ко је актер овог незапамћеног скандала и срамоте?

КК Црвена звезда шокирана је снимком који се у уторак појавио на друштвеним мрежама, на коме се јасно види да неко (играч или „навијач” КК Партизан НИС) уз непримерене и простачке коментаре, скида плочице са трофеја купа Радивоја Кораћа на којима су име и грб нашег клуба, вишеструког освајача тог такмичења.

Ово скрнављење трофеја је дефинитиван пораз српске кошарке и Кошаркашког Савеза Србије.

Зато од председника и потпредседника Савеза, бивших играча Партизана тражимо хитну реакцију и објашњење српској јавности, како је могуће да се догодила оваква брука и срамота!

Мада је све ово можда и логичан наставак свега што се дешавало током финалне утакмице купа Радивоја Кораћа, на којој исти ти челници нису предузели ништа да се челници Звезде заштите од салви увреда, чак су и са подсмехом посматрали све те сцене, иако су по пропозицијама морали ( и могли) да упозоре званичног спикера да се прекине са вређањем, и та утакмица заиста буде празник српске кошарке.

КК Црвена звезда мтс је као вишеструки освајач националног купа, са поносом у својим просторијама на Малом Калемегдану чувао овај трофеј.

Хиљаде и хиљаде наших навијача сликали су се током претходних година, са трофејом који носи име по легенди светске и на првом месту, југословенске и српске кошарке – Радивоју Кораћу.

И никад никоме није падало напамет да скида плочице са именима других клубова освајача трофеја, јер је без обзира на све ривалитете, разлике или неспоразуме – то историја кошарке ове земље!

Након ове срамоте, коју ће морати да објасни неко други, једна ствар је јасна: Неки су, чим су се мало издигли, показали своје право лице, а то је да сви други поред њих треба да глуме такмичарски декор и трпе разноразна понижења, попут овог. О одсуству спортског ривалитета и фер плеју, да и не говоримо!”

Такође се питамо и да ли је ово при корак доследности речима новог председника КК Партизан НИС Остоје Мијаиловића „ да је Црвена звезда непријатељ"?

И одмах да појаснимо: Пошто знамо да ће „господа" из супротног табора  да релативизују овај срамни чин и изједначавају га са догађајима из 2014. године, подсетићемо на чињеницу да су те године навијачи упали на терен и присвојили трофеј, а овде је јасно да је клуб дао у руке НН лицу (играчу или навијачу) трофеј да га свесно оскрнави!

Зато од челника Кошаркашког Савеза Србије Предрага Даниловића, и потпредседника Дејана Томашевића захтевамо хитну реакцију и истрагу: ко је ово урадио, зашто је оскрнавио трофеј и какве ће бити консеквенце за ову незапамћену бруку и срамоту и још један шамар нашој кошарци!

Зато пре одговора које нестрпљиво чекамо заједно са комплетном српском јавности, истовремено обавештавамо челнике Кошаркашког Савеза Србије да ћемо прелазни пехар намењен освајачу Кошаркашке Суперлиге Србије задржати у просторијама КК Црвена звезда мтс без обзира на исход шампионата у јуну месецу, како га такође неко не би оскрнавио, само зато што се, гле чуда, у овој земљи још неко „дрзнуо” да освоја трофеје?

Задржаћемо га, јер је то историја српске кошарке коју су писали и КК Црвена звезда мтс и тај исти КК Партизан, Борац, ОКК Београд, Раднички са Црвеног Крста, ФМП, Мега, Металац, па некадашњи учесници финала и међународних такмичења Хемофарм, Раднички из Крагујевца, Војводина, Машинац, Слога, Тамиш, и многи други.

И у добром или у нешто лошијем стању, са или без резултата, сви они и хиљаде других клубова су ИСТОРИЈА СРПСКЕ КОШАРКЕ! Коју неко неће избрисати и мењати скидањем плочица са трофеја који припада на првом месту српској кошарци.

Зато сви у КК Партизан НИС треба да се стиде овога што се догодило – јер како се односе према овом трофеју – нису га ни заслужили!!!

Коментари51
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

jovo
Vratite im plocice neki ih nose na reveru.
Marko
Covica uhvatila frka pa da malo digne tenziju.
lazar matić
- Ovo je samo skretanje pažnje javnosti na bizarne stvari i zaobilaženje činjenice da je skupo plaćena ekipa do nogu potučena od jedva skrpljenih, ali srčanih momaka spremnih za borbu. Zar od Čovića i sličnih možete očekivati nešto sadržajno i korektno...
enes np
Ko ste vi da zadrzite pehar ako ga ne osvojite? Sta ste vi?
Zuk
Da nije sportski, nije, ali sta je sa istim Kupom koji je Simonovic oteo igracima Partizana koji su ga osvojili.To ste zabravili ili to smatrate da tako treba ali onda budite dosledni jer ovo je ipak znatno manji prekrsaj.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.