Почетна / Кошарка / Куп Радивоја Кораћа

Милан Томић: Партизан је фаворит у финалу

Финале Купа Радивоја Кораћа играће се данас од 17 часова
ФОТО: Д. Жарковић

Тренер кошаркаша Црвене звезде Милан Томић рекао је да је Партизан фаворит у предстојећем финалу Купа Радивоја Кораћа и да ће његовом тиму бити лакше да игра против црно-белих него против Мега Бемакса.

- Сигурно ће то бити потпуно другачија утакмица од ове прве две што смо играли. Партизан, како је одиграо овај турнир, сигурно да је фаворит у овом тренутку, али ми ћемо дати све од себе да Звезда узме тај куп, јер је Партизан то урадио прошле године - рекао је Томић новинарима после утакмице.

Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у финале Купа Радивоја Кораћа, пошто су у другом полуфиналу у Нишу победили Мега Бемакс са 92:73.

Звезда ће се, у репризи прошлогодишњег финала, за трофеј у Купу борити против Партизана, који је раније био бољи од ФМП-а.

Томић је казао да је Звезда у меч против Меге ушла оптерећена, у грчу због претходне утакмице, али је у правом тренутку одиграла добру кошарку, једно шест-седам минута, што је било довољно за победу.

- Сада морамо морамо да се организујемо много добро што се тиче опоравка и да будемо спремни за финалну утакмицу. Сигурно да Партизан има одређену предност што се тиче времена јер су завршили много раније - изјавио је Томић.

Играч Црвене звезде Дејан Давидовац је рекао да је утакмица са Мегом била тешка утакмица за његов тим.

- Мега је сјајна екипа, млада, талентована која је жељна доказивања. Ми смо се више од три четвртине мучили са њима и на крају преломили што је врло битно пред сутрашње финале. Сутра нас очекује дерби против Партизана, то ће бити посебно тешка утакмица - истакао је Давидовац.

Тренер Меге Бемакса Дејан Милојевић рекао је да је његов тим био конкурентан 30 минута, али да је после тога одиграо изузетно лоше.

- Постоје неки објективни разлози за то, имали смо веома кратку ротацију, имали смо доста проблема у преносу, доста несигурности и изгубљених лопти, звезда је убацила шутеве који су јој подигли самопуздање и заслужено победила. Победио је квалитетнији тим - рекао је Милојевић.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko
Nemate vi ljude u KSS,pa se nemoras briniti,bolje se brini da odes nisi ti za Zvezdu.....
Kiki
Sa ovakvim trenerom, sigurno jeste, pomoćnik koji nije nikad ništa osvojio sam, a ima 50 godina, pa i Todorić je osvojio u Partizanu preko 20 titula, a niko ga se ni ne seća bar po dobru!
Dule "Grobar"
Prijatelju, Todoric ima skoro sve trofeje koje ima i KK "Partizan", osim ova dva zadnja Kupa. Jer, do pojave generacije negde 1973-1974. godine, sa Zeravicom kao trenerom, kada su dosli Kicanovic (kao i Todoric) "Partizan" nikada nista nije bio osvojio. Bio je nekoliko puta drugi u prvesntvu i finalista JUGO kupa. Dakle, tek od dolaska KICANOVICA, iz Cacka, pocinju nasi trofeji. Prema tome, Todoric je osvajao trofeje i kao i igrac i kao sportski direktor i ukupno posmatrano, ima najvise trofeja od svih ljudi u KK "Partrizan". Do tada, tj. do pojave Kicanovica, prvenstva je osvajala "C. zvezda", "Proleter", "Radnicki" Bgrd (sa "Zuckom", Djuricem i drugima), KK "Zadar", KK "Olimpija" i jos neki drugi - mozda "Jugoplastika" - Split i eventualno "Lokomotiva" Zagreb (tj. docnije "Cibona"). Prema tome, nikako ne treba nista ruzno pricati protivu "Tose" jer nam je on bas bio "talican"
Željko Pavlović
Jeste.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.