Почетна / Кошарка / Куп Радивоја Кораћа

Тринкијери: Фантастична егзекуција, сјајан пас и чист фаул!

Желео бих, искрено, да честитам Црвеној звезди, за чврсту и фер игру – казао је Тринкијери
ФОТО: Д. Жарковић

У завршници утакмице Андреа Тринкијери био је у свом елементу. Темпераментни Италијан пољубио је у чело Лендејла и пожелео:

Само једно погоди. Само једно!

Кад је и друго ушло као кап, одскочио је од паркета, умало није извршио самоубиство. На крају је блистао од среће, скинуо сако и на доделу дошао у слављеничкој мајици преко кошуље.

Какав је спортсмен показао је већ првом реченицом на конференцији за новинаре:

Желео бих, искрено, да честитам Црвеној звезди, за чврсту и фер игру. Било је ово тешко финале, играли су мушки, погодили тешке шутеве. Ово је спорт и желим да им честитам на томе како су играли и борили се.

Тринијекери није имао дилему о ситуацији која је изазвала полемику.

Добили смо утакмицу на једну лопту. Славили смо ми, а могла је Звезда. Имали смо фантастичну егзекуцију у последњој секунди, пас је стварно био сјајан, а на снимку сам потврдио уверење да је био чист фаул. Могли смо и пре да добијемо меч, некад изгубиш и Евролигу због слабог заграђивања, а не овако изједначену утакмицу. У завршници смо имали пар лепих потеза, пар добрих одбрана које су пресудиле. Радни наслов ове утакмице могао би да буде „Звездин таленат, против Партизанове одбране”. Нисмо одустали, играли смо још упорније одбрану и славили.

Искусни стручњак свестан је посла који је пред њим и екипом.

Много је лепо кад освојиш трофеј у фебруару, али има још много да се ради. Име Кораћа на пехару, чини овај трофеј важнијим. Срећан због играча, људи из клуба који раде иза „камере”, не испред. Имамо још пуно посла, попут ситуације у којој је требало да промашимо друго слободно бацање.

Застао је па наставио:

Кићановић ми је једном приликом причао, да је најталентованији играч у Југославији био Радмило Мишовић из Чачка, његове лопте пролазиле су кроз мрежицу као кап. Берон је погодио пет тројки преко руке и на то су нас умало добили. Такви шутеви могу да комплетно промене утакмицу, три су биле заиста тешке. Увек је важно кад се добије дерби, са трофејом још важније. И још слађе. Сви су живи... Најважнији трофеји у сезони освајају се на пролеће.

На питање може ли Партизан до Евролиге, одговорио је да не зна, а о првој следећој такмичарској утакмици у којој ће ривал поново бити Звезда рекао је:

О томе ћемо ујутро почети да мислимо. Сезона је дуга, имамо АБА лигу, тешке утакмице. Ова утакмица била је без Загорца, Риверса, Оџа, Фајеа...

Коментари20
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dule "Grobar"
Trinki je pravi gospodin i sportski pedagog. Citaj Covicu i uci se pristojnom ponasanju i fer pleju.
trnina
Sa Zvezdinim budjetom i ovim igračima, Partizan bi bio prvak Evrope, a oni ni kup ne mogu da osvoje. Nemaju oni tu pobedničku harizmu. U zadnjih pet šest godina što su igrali Evro ligu i osvajanje ABA lige jesu pare od države, ubačene u klub, a i to im nije vredelo. Da je Partizanu bilo pola od toga mi bi se šetali Evropom.
gropn II
2 tajm auta ! PRVI zvezdina klupa : TOMIĆ ( nije u panici, malo je cak sta vise ko bez osećana, kao da mu nije stalo ) ... crta tablu, trazi od F. Covića da on izvede loptu sa strane ... F. Cović usplahireno, (skida peskir sa kratkog i znojavog vrata i na zilet obrijane lubanje na kojoj se odsijavaju reflektori Niske hale) " nemogu ja. mali sam presećiće mi loptu " ... na bledom licu Tomića shok ! nevera, prevrće ocima, crta istu akciju za drugu dvojicu ... F. Cović jos usplahiranije " mislim mogu i ja, ali ... " i daje predlog!ostalo je istorija.... DRUGI klupa Partizana: mukla tisina, neko od igraca daje predlog akcije ... Trinki pazljivo slusa (gori, iskolacenih ociju, stalo mu je do pobede) i u nekom trenutku ODLUCNO sece " NE" ... muk ... Trinki proziva i crta " Si, ... (crta) Lendejl ... (crta) ... " ostalo je istorija
bebic04
Nisu dosli na dodelu medalja kao njihova braca na samponatu u TURSKOJ!
Bomba 1
A faula Renfroa u napadu nnad Čovićem nije čist!? E hrvato-italijano...
cist...
...floping. Ako znas sta je to.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.