Почетна / Кошарка / Куп Радивоја Кораћа

Милојевић: За велике ствари потребно је и мало среће

Тренер Мега Бемакса је објаснио и одлуку да се не прави фаул пре одлучујуће тројке Берона
ФОТО: В. Марковић

Тренер кошаркаша Мега Бемакса Дејан Милојевић, после пораза (79:80) свог тима у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа, честитао је Црвеној звезди на победи, истакавши да је, међутим, његовом тиму у овом сусрету недостајало мало среће.

- Играли смо чврсту и квалитетну утакмицу, дефанзивно смо били добри све време. У спорту је, као и у животу, за велике ствари потребно и мало среће. Ми је сада нисмо имали. Берон је на крају убацио две тешке тројке. Последњи шут Перија није био ништа тежи него што је био Беронов. Како год, поносан сам на начин на који смо играли и како смо изгледали сада. Идемо даље, наш циљ је да обезбедимо опстанак у АБА лиги - рекао је Милојевић на конференцији за медије.

Милојевић је упитан и да ли је одлична партија његовог тима резултат рада током сезоне, с обзиром на то да се његова екипа бори за опстанак у АБА лиги.

- Прва ствар, други део сезоне у АБА лиги играмо боље, против јаких екипа смо имали сјајне партије, од Цедевите смо изгубили слично као сада, од Задра после неких силних тројки. Али, играмо боље. Да смо играли одбрану целе сезоне као што смо то радили сада, борили бисмо се плеј-оф, а не за опстанак. То је била моја прва реченица сада у свлачионици. Надам се да су играчи схватили шта значи одбрана и надам се да ћемо наставити да играмо на тај начин.

Он је објаснио и одлуку да се не прави фаул пре одлучујуће тројке Берона.

- Исто бих поновио опет! Кад играте са овако квалитетном екипом, не желите продужетак. Да је била мало мање квалитетнија екипа од Звезде, другачије би било. Нисам желео да правим фаул, Звезда би имала више шансе у продужетку. Берон је дао тројку од којих једна улази од пет. Ту су шансе на мојој страни - закључио је Милојевић.

Кошаркаш Лука Ашћерић истакао је да су обе екипе заслужиле да се нађу у борби за трофеј.

- Веома добра утакмица, обе екипе су заслужиле да оду у финале. На крају је пресудила тројка Берона. Једна наша није ушла. Има ту и фактор среће. Дали смо све од себе. Одиграли смо веома чврсто у одбрани. И нападачки смо били добри, али то је почело од одбране - рекао је Ашћерић, који је упитан да ли су можда могли да победе. - Ми јесмо млада екипа, али нисмо се уплашили. На 79:74 смо имали напад који нисмо искористили, па је Берон дао мало тежу тројку. Напад после те тројке нисмо најбоље решили. Можда нисмо навикли да завршавамо такве утакмице. И ми смо заслужили пласман у финале.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

gropn III
trebalo je praviti faul za dva i imati poslednji šut za kraj !
gropn III
ovako , ne praveci faul nad Beronom dobio je nista, primio trojku i izgubio sve ! sve je to u stilu, sta bi bilo kada bi bilo ... istorija vec !
Севера део
Па,онда би и Звезда правила фаул,и опет би имала задњи напад.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.