Почетна / Кошарка / НБА лига

Сјајни Дончић одвео Далас у финале, Бјелица сачекао Бобија, Бостон избацио шампиона (ВИДЕО)

Далас ће у финалу Запада играти против Голден Стејта, а Бостон је у истој фази сачекао Мајами
ФОТО: БЕТА/АП/Мет Јорк

Велики успех постигао је Далас који је елиминисао Финикс, лидера Западне конференције. „Маверикси“ су у мајсторици убедљиво славили 123:90 и пласирали су се у финале Западне конференције НБА лиге где их чека Голден Стејт.

Очекивано, Далас је предводио словеначки репрезентативац Лука Дончић, који је од почетка меча ставио до знања да ће га бити тешко зауставити. Тим из Тексаса доминирао је све време, држао контролу над утакмицом и сигурним кораком је тријумфовао над прошлогодишњим финалистом НБА лиге.

Дончић је био фантастичан, погађао је из свих позиција (19/12 шут, а 11/6 тројке). Имао је велику помоћ од Спенсера Динвидија, који је у првом полувремену дао 21 поен.

Они су постали осми тандем који је у седмој утакмици плеј–офа дао 30 поена сваки, први после Шакила О'Нила и Кобија Брајанта од 2002. године, а први у историји са 30 поена и по пет тројки сваки.

Дончић је меч завршио дабл-дабл учинком од 35 поена и 10 скокова, а Динвиди је дао 30. Двоцифрен је још само био Џејлин Брансон са 24 поена.

Српски центар Бобан Марјановић провео је нешто више од три минута на паркету и за то време дао је два поена и имао је једну украдену лопту.

 

Финикс је, с друге стране, подлегао притиску. Није личио на екипу из претходних утакмица полуфинала, промашивао је одакле углавном то не чини, имао је нетипичне грешке у додавањима и то је све помогло Даласу да лакше стигне до тријумфа.  

Искусни Крис Пол и најбољи играч Девин Букер, били су испод нивоа. Букер је дао само 11 поена, Пол 10, а нису се прославили ни асистенцијама. Шта рећи када је најефикаснији у тиму био Камерон Џонсон и то са 12 поена.

Прва утакмица финала Запада игра се у среду у Сан Франциску.

Бостон се пласирао у финале Источне конференције победом над Милвокијем у мајсторици резултатом 109:81 и на тај начин „Селтикси“ су скинули са трона шампиона, који неће бити у прилици да брани титулу.

Бостон је на крају полуфиналну серију добио 4:2 и то после преокрета, пошто је губио 2:3. У финалу Истока „Селтикси“ другопласирани тим конференције пред почетак плеј–офа,  играће против лидера Мајамија и биће то реприза ове фазе из 2020. године. Тада је успешнији био „Хит“ у шест утакмица.

 

У овој одлучујућој утакмици Бостон је тројкама докрајчио Милвоки, јер их је убацио укупно 22, од којих је седам дао Грент Вилијамс

Он је био и најефикаснији у зеленом дресу са 27 поена, а пратио га је Џејсон Тејтум са 23 (осам асистенција). Џејлин Браун бројао је до 19 поена, 14 је дао Пејтон Причард, а Маркус Смарт је дошао до дабл-дабл учинка од 11 поена и 10 асистенција.

Доминиравши на терену све време, Бостон је успео и да заустави најбољег играча Милвокија, Јаниса Адетокумба, који је сада дао 25 поена (20 скокова). Џру Холидеј је постигао 21 поен (осам асистенција), Брук Лопез 15 (10 скокова), а Боби Портис је уписао 10 поена.

Финале почиње у уторак на Флориди.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.