Почетна / Кошарка / НБА лига

Голден Стејт повео против Даласа у финалу плеј-офа Западне конференције

Немања Бјелица на паркету је провео пет минута и уписао две асистенције и један скок, без шута из игре
ФОТО: Бета/АП

Кошаркаши Голден Стејта победили су ноћас на свом терену Далас са 112:87 (28:18, 26:27, 34:24, 24:18) и тако повели са 1:0 у финалу плеј-офа Западне конференције НБА лиге.

Екипа Голден Стејта је прво полувреме завршила са девет поена предности, највише захваљујући лошем шуту Даласа, који је у првој деоници погодио седам тројки из чак 29 покушаја.

Голден Стејт је питање победника решио у трећој четвртини, када је успео да се одлепи на 19 поена разлике.

Највећу улогу у победи Голден Стејта имао је Ендрју Вингс, који је успео да добром одбраном неутралише словеначког репрезентативца Луку Дончића. Дончић је шутирао 6/18 из игре и имао је седам изгубљених лопти.

"Натерао сам га да ради много више него иначе. То је била главна ствар", изјавио је Вигинс.

Са друге стране, Дончић је рекао да је екипа Голден Стејта "урадила сјајан посао".

Најбољи у победничком тиму био је Стеф Кари са 21 поеном, 12 скокова и четири асистенције. Пратили су га Џордан Пул и Ендрју Вингс са по 19 поена, док је Клеј Томпсон постигао 15.

Српски интернационалац у дресу Голден Стејта Немања Бјелица на паркету је провео пет минута и уписао две асистенције и један скок, без шута из игре.

Код Даласа, Лука Дончић је меч завршио са 20 поена, седам скокова и четири асистенције. Двоцифрени су били и Спенсер Дивиндија са 17, Џејлен Брансон са 14 и Реџи Булок са 12 поена.

Други меч серије је на програму у ноћи између петка и суботе, и играће се такође у Сан Франциску.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.