Почетна / Кошарка / НБА лига

ПОТВРЂЕНО ПИСАЊЕ ЖУРНАЛА: Дивац добио функцију у Сакраменту

Као што је Спортски журнал најавио прослављени кошаркашки репрезентативац и председник Олимпијског комитета Србије именован је данас за потпредседника Сакраменто Кингса из НБА лиге, а добио је и задужења за спортском сектору.
ФОТО: Сакраменто Кингс

Сакраменто је вечерас саопштио да је Дивац добио нову функцију која гласи „потпредседник за кошаркашке и клупске активности”, која је направљена специјално за њега.

У Олимпијском комитету Србије Бети је вечерас речено да ће Дивац остати на садашњој функцији до краја олимпијског циклуса, како је било раније планирано. Следећи олимпијски циклус завршава се после Игара у Рио де Жанеиру 2016. године.

Дивчеве дужности ће бити да саветује већинског власника Вивека Ранадивеа, чланове управе коју води генерални менаџер Пит Д'Алесандро, као и стручни штаб који води тренер Џорџ Карл.

Дивац је тако добио званично највишу функцију у кошаркашком сектору клуба.

Велика је част што се враћам у град који ми је обезбедио цео живот незаборавних искустава. Сакраменто и цела организација Кингса су ми увек били у мислима и често сам сањао да имам неку улогу у помагању нашим сјајним навијачима да дођу до главне награде у НБА. Хвала Вивеку на овој шанси и радујем се стицању нових драгоцених успомена – рекао је Дивац.

Ранадиве је казао да је Дивац велики глобални филантроп.

Он има јединствени угао посматрања ствари и глобални углед, који ће само додатно подићи нашу организацију широм света – рекао је Вивек Ранадиве.

Дивац је био један од капитена Сакрамента (уз Криса Вебера) у периоду од 1999. до 2005. године, али је био предводник екипе у њеном најуспешнијем периоду.

Дивац ужива велики углед у престоници Калифорније, а тамошњи медији и навијачи га посматрају као једног од најважнијих играча у историји клуба. Његов дрес са бројем 21 је повучен из употребе.

Најтиражнији лист у Сакраменту и пети најтиражнији у Калифорнији, Сакраменто би  оценио је да је Дивац „иконична међународна спортска фигура и највољенији играч у ери Кингса у Сакраменту”.

Дивац је буквално био сидро, емотивно и друго, тима Кингса у његовој најуспешнијој ери...У Сакраменту је био прво значајно појачање клуба и постао је његов заштитни знак. Ниједан играч Кингса није био видљивији ни толико укључен у заједницу, нити је ико толико био симбол организације док је постајала међународни феномен – навео је овај лист.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Floppy
Sada je jasno zasto nije ulozio zalbu na prijem kosova u MOK
Питање
А ко ће обављати функцију председника ОКС-а? Мало је тешко живети истовремено у Србији и у УСА.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.