Почетна / Кошарка / НБА лига

НБА: Победе Бостона, Индијане и Клиперса

У наставку првенства америчке професионалне кошаркашке лиге (НБА) јутрос су одигране три утакмице а победу као гости остварили су само Клиперси из Лос Анђелеса, савладавши Финикс са 112:101
ФОТО: АП

Крис Пол је са 22 постигнута поена водио је Лос Анђелес Клиперсе до победе против Финикса са 112:101 у последњој утакмици пред почетак доигравања.

Овом победом Клиперси су освојили треће место у Западној конференцији, али могу и до другог места ако Сан Антонио и Хјустон изгубе у последњим утакмицама регуларног дела сезоне.

Финикс је овај меч одиграо са само осам играча, а најбољи од њих био је Арчи Гудвин са 18 поена.

Са скором од 56 победа и 26 пораза Клиперси тренутно заузимају другу позицију у Западној конференцији, али да ли ће са те позиције стартовати и у плеј офу зависи од исхода утакмице Њу Орлеанс - Сан Антонио која се игра у ноћи између четвртка и петка.

Скор Сан Антонија пре тог меча је 55-26, и уколико актуелни шампион победи у Њу Орлеансу имаће идентичан однос победа и пораза као Клиперси, али ће у плеј офу стартовати са друге позиције јер ће ту привилегију стећи као првак Југозападне конференције.

Могуће је, чак, да три тима лигашки део првенства заврше са скором 56-26, пошто је и однос победа и пораза Хјустона у овом тренутку исти као и однос победа и пораза Сан Антонија.

Дакле 55-26, а Хјустон у ноћи између четвртка и петка дочекује Јуту. Уколико победи, што је реалност, и Хјустон ће први део шампионата завршити са скором 56-26, али та чињеница неће утицати на статус „ракета” које ће у плеј оф Западне конференције ући са 4. позиције.

Шампионску титулу на Западу и прву позицију у плеј офу још раније је обезбедио Голден Стејт.

Кошаркаши Бостона савладали су Торонто са 95:93 што им је пета узастопна победа.

Најефикаснији у редовима Бостона били су Еван Тарнер и Ејвери Бредли са по 14 убачених поена, док су у пораженој екипи најбољи били Кајл Лаури и Лоу Вилијамс са по 16 поена.

Бостон је регуларни део сезоне завршио на седмом месту у Источној конференцији, и у плеј-офу ће играти против Кливленда.

Индијана је на свом терену била боља од Вашингтона са 99:95, те је остала у игри за пласман у плеј-оф.

У победничкој екипи највише су се истакли Си Џеј Мајлс са 25 и Џорџ Хил са 24 поена, док су у редовима Вашингтона најбољи били Марсин Гортат и Бредли Бил са по 19 убачених поена.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.