Почетна / Кошарка / НБА лига

Јокић: Добили смо оно по шта смо дошли

Никола Јокић за медије из Денвера о сребру са репрезентацијом и изазовима са Нагетсима
ФОТО: КК Денвер

У свим тимовима НБА лиге одржан је дан за медије, а из Колорада је стигла салва одушевљења новинара након разговора са Николом Јокићем. Надимак “Џокер” је оправдао одговорима на питања.

Медији из Денвера су посветили изузетну пажњу његовим остварењима током лета са репрезентацијом. Сребро из Рија сија око младог аса.

О Балкону

Јокић је препричавао Американцима како је изгледало стајати на Балкону са осталим освајачима медаља за Србију?

- Лудо! Толико људи је дошло да нас види, исто као и одбојкашице, кошаркашице, ватерполисте и све који су освајали медаље. Невероватно искуство.

- Прво сам био тужан што смо изгубили финале, али када сам ставио медаљу око врата помислио сам: “Ух, ово је лепо!” Осетио сам олакшање, добили смо оно по шта смо дошли. То је био први пут да је Србија наступала као самостална на Олимпијским играма, тако да се осећам као да смо исписали историју. Поносни смо на себе – пренео је утиске месец дана након играња финала са Америком.

Новинаре је занимала и друга утакмица са њиховом репрезентацијом, она у групи, када је Јокић блистао!

- Била је добра утакмица, али смо је изгубили. Дакле, могао је то да буде велики меч, имао сам добру статистику за коју могу само да се захвалим саиграчима, али смо изгубили. Тако да смо заборавили тај меч.

После сјајне представе против САД какве су честитке стизале?

Килограма 119

Делује да сте већи него прошле сезоне?

- Мало јесам. Радило се у теретани.

Колико килограма имате?

- 119!

- Ништа значајно. Честитали су ми неки тренери, неки играчи... Али то је само једна утакмица коју смо изгубили.

Како бисте оценили ваше представе током Игара?

- Када играмо индивидуално, нисмо баш толико јаки. Али, када Србија игра као тим, када додајемо... Па видели сте! Замало да добијемо Америку. Хвала мојим саиграчима који су ми додавали лопту, без њих не бих ништа урадио.

Јачи сте за самопоуздање?

- Сада сам видео да могу да играм против свих. Играли смо против европских тимова и против САД. Можемо са свима. Освојио сам сребро. Опуштен сам.

Колико су ти пута саиграчи у Денверу поменули сребрну медаљу?

- Мисле да сам се променио. Ходам са црвеним тепихом под ногама – рекао је Јокић и изазвао салву смеха.

Да ли Денвер може до плеј-офа?

- Прошле сезоне је Галинари био повређен, Вилсон такође, чак и Мудиај. Мислим да ако будемо здрави, имамо лепе шансе. Сада се Вилсон опоравио... Мислим, он није баш толико добар – преврнуо је очима Јокић на помен саиграча који га је, како је рекао за Журнал својевремено, највише одушевио својим умећем.

Да ли је плеј-оф циљ?

Тандем са Нуркићем

Никола Јокић се прошле сезоне најчешће мењао са Жофријем Ловерњом. Француз је отишао у Оклахому Сити, док се Јусуф Нуркић потпуно опоравио од повреде.

- Волим да играм са Нуркићем. Добро се познајемо, имамо сличан стил кошарке, али ја прихватам све што се стави пред мене. Нисам превише играо као четворка, али нису то превелике разлике у нападу. У одбрани треба чувати брже играче. Бићемо добри нас двојица у тандему.

- Мораш да поставиш високе циљеве. То је једини начин да постанеш бољи. Играћемо сваку утакмицу као да нам је последња, па ћемо видети.

Каква ће вам бити улога у тиму?

- Прихватам сваки изазов који је испред мене, сваку улогу коју ми тренер да. Срећан сам и једва чекам да почне.

Који су вам лични циљеви?

- Да побеђујем. Само да побеђујем. У историји се памте само победници.

У чему сте бољи него прошле сезоне?

- Под један – јачи сам за искуство играња годину дана у НБА. Под два – тело ми је јаче, боље се крећем, имам бољу кондицију... Имам искуство, знам дворану, познајем све вас. Лакше је када све познајеш.

Да ли сте променили приступ у односу на руки сезону?

- Не! Исто ћу играти као прошле сезоне, једнако јако, никада се нећу предавати, даваћу 100 одсто. То је мој мото.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.