Почетна / Кошарка / НБА лига

Амерички сајт се брутално нашалио са бившом НБА звездом – Ајверсон као просјак

Џејсон Сивор, радник обезбеђења тржног центра у Атланти био је шокиран кад је пред крај радног времена замолио просјака да се удаљи од улазних врата. Такве ствари су уобичајне у његовом послу, али није ни сањао да ће препознати некад МВП–ја (2001) и четвороструког најбољег стрелца елитне лиге (1999, 2001, 2002. и 2005.) који очекује да му неко од посетилаца удели неки долар

У опису мог посла је да просјаке замолим да се удаље што даље од тржног центра. Не можете ни да замислите моје запрепашћење кад сам угледао Алена Ајверсона. Мој херој из детињства је просјак. Због њега сам навија за Филаделфију. Ипак, морао сам да га отерам. Не знам да ли ми је нешто теже било да урадим у животу – испричао је медијима шокирани Џејсон Сивор.

Овим су само потврђене приче да је Ајверсон дотакао дно живота. Први пик са драфта 1996. године, који је за деценију и по каријере у НБА, играјући за Филаделфију, Денвер, Детроит и Мемфис, зарадио само од уговора 154.494.445 долара, остао је без пребијеног цвоњка у џепу.

Са само 180 центиметра висине, срцем као плућно крило и божанским талентом, могао је да се носи са дивовима и алама, да надигра, често и посрами ривале, али о животу који га није мазио од како зна за себе није имао појма. Док је био професионалац и под каквом–таквом контролом његов живот имао је смисао. Међутим, како се ближио крај каријере губио је тло под ногама.

Он само зна да игра кошарку. За све остало је тежак лаик. Такав таленат да све ради на своју штету је фасцинантан – рекао је недавно Аленов пријатељ:

Никад није мислио на будућност. Увек је желео да се расипа милионима које није сањао да ће имати у детињству. Душевни мир налазио је у луксузирању, скупим стварима, а највећи фетиш били су му аутомобили и накит. Наводним пријатељима, које познавао дан или два, знао је да дарује стотине хиљада зелених новчаница. Крај каријере који никао  није могао да прихвати, развод од супруге Тајване после 16 година љубави, која му је приде узела и последње милионе, тотално су га дотукли.

Мој живот је у Божијим рукама. Његова жеља је била ду будем на врху, прихватићу да се вратим на дно одакле са кренуо – знао је често у тешким тренуцима да каже Ајверсон за кога ни највећи песимисти нису могли ни да претпоставе да ће пасти тако ниско.

Срцепарајаћу у сваком случају. Само да то није би лажни текст који су многу „покупили” са сајта „Thе news nerd” који је познат по шаљивим садржајима.

Ипак, колико год ова прича била лажна, није далеко од истине. Нажалост... Много је некадашњих спортских звезда у САД који су „за право” завршили на улици као бескућници.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

otac z
glupacki americki humor...kreteni!alen je jedan od mojih idola iz klinackih dana...
morison
treba ih tuziti!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.