Почетна / Кошарка / НБА лига

Сад и званично: Богдан Богдановић потписао са Сакраментом на три године!

Богдан Богдановић је званично играч Сакрамента! На овај начин почела је НБА прича која је дуго чекана и од које се одавно много очекивало
ФОТО: Твитер

И пре него што је Богдан Богдановић ставио параф на уговор са Краљевима, Фенербахче се на емотиван начин опростио од момка који је био кључ титуле првака Евролиге.

Захвални смо Богдану Богдановићу на доприносу, борби и изузетној личности које је показивао у сваком тренутку носећи дрес клуба. Он је своје име златним словима уписао у историју клуба. Фенербахче је освојио Евролигу, што једно од највећих достигнућа турског спорта, захваљујући доприносу Богдана Богдановића. Захвални смо му и желимо му успех у даљој каријери – истакао је турски гигант у саопштењу, док је профилима Фенербахчеа на друштвеним мрежама кружила Богдановићева слика уз поруку „никад те нећемо заборавити“!

Сада већ бивши Богданови саиграчи су такође имали емотивне поруке на рачун сјајног бека, где предњачи опроштај Луиђија Датомеа, крилног играча Фенербахчеа, који је дуг пост на Инстаграму завршио „захтевом“:

Иди и настави да нас чиниш поноснима на тебе! Волим те брате!

За то време, Богдан је у Лас Вегасу упознавао нове саиграче који се боре на Летњој лиги у униформи Сакрамента.

Неки од њих, попут рукија Деарона Фокса и прошлогодишњег члана идеалне петорке новајлија Бадија Хилда, правиће му друштво у спољној линији која би, уз искусног плеја Џорџа Хила, требало да представља ударни део потпуно новог састава Краљева.

Наравно, највише је времена провео са Дивцем и Стојаковићем, легендама тима из главног града Калифорније, најзаслужнијима што је Богдан у трејду са Финиксом стигао у Сакраменто.

Веома сам узбуђен и срећан што ћу бити део Кингса. Не могу да дочекам почетак сезоне како бих осетио праву НБА лигу. Мислим да сам спреман, имам самопоуздање, али била је тешка одлука да напустим Фенербахче. Прво морате психички да будете спремни да дођете у САД и отпочнете нови живот. Тренутак када сам осетио да сам скоро 100 одсто сигуран да је дошло време био је онда када смо освојили Евролигу. У Европи сам и остао још годину дана јер ми је освајање европске титуле био циљ. Када се то догодило, осетио сам да је право време – причао је Богдановић новинарима.

Када је из Партизана прелазио у Фенербахче, отишао је као момак који просечно у финалу српског плеј-офа убацује више од 30 поена, али му је било потребно време да се адаптира на улогу коју му је Жељко Обрадовић наменио.

Сада као члан идеалне петорке Евролиге долази у НБА, али је свестан да ће му такође бити потребно време на привикавање.

Очекујем да ће ми неколико месеци бити потребно да се адаптирам и мислим да је велика срећа што сам играо већ утакмице против НБА играча, то искуство ће ми значити. Пун сам самопоуздања, али стварно бих морао да порадим на својим завршницама у рекету. Сигурно је и да ће ми бити потребно време да се привикнем на брзину игре у НБА, није то исто као у Европи. Играчи у НБА су јачи, игра се са више контакта. Али, спреман сам.

Долазак у Сакраменто му је, како прича, посебно драг тренутак:

Драго ми је због Кингса, јер је тај тим омиљен у Србији због Дивца и Стојаковића. Они су били моји идоли када сам био дете. Врло добро памтим како сам се будио рано да бих са оцем гледао њихове утакмице. Када смо освојили Светско првенство у Индијанаполису 2002, имао сам десет година. Сећам се и Олимпијских игара у Атланти. Наравно, знам и све о Сакраменту и Лејкерсима. Шеста утакмица финала Запада 2002... – подсетио се Богдановић на једну од најконтроверзнијих плеј-оф серија у којој су Краљеви практично покрадени од стране судија.

Богдан је боравио у Сакраменту где је упознао искусне асове који ће бити новајлије у Краљевима као и он – Винса Картера, Зека Рендолфа и Џорџа Хила.

Осетила се права енергија у Сакраменту. Мислим да то доносе млади играчи. И већ ми се свиђају због свега што видим и чујем. Ово је заиста право време за мене да дођем у НБА.

Богдановић је потписао трогодишњи уговор вредан 27 милиона долара. Онда се враћа у Србију, где ће проћи припреме са репрезентацијом, напасти злато на Евробаскету, а потом се запутити у нове изазове. Оне које сви са нестрпљењем очекујемо.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.