Почетна / Кошарка / НБА лига

Умало хаос на Флориди: Афлало насрнуо на Бјелицу, обојица искључени, одлична партија Јокића (ВИДЕО)

Кошаркаши Денвера победили су Далас са 105:102 у НБА лиги, а до победе их је предводио српски играч Никола Јокић са 29 поена и 18 скокова
ФОТО: Твитер/Јаху

Никола Јокић је за 33 минута остварио "дабл дабл" учинак од 29 поена и 18 скокова, уз седам асистенција, две украдене лопте и блокадом.

Другој победи Нагетса у последњих шест утакмица допринео је и Гери Херис са 25 поена, од којих и два слободна бацања у завршници. Вил Бартон додао је 22 поена.

Денвер је на 4:04 минута пре краја треће четвртине водио са 82:59, а затим је Далас на 10,4 секунде пре краја успео да се примакне на три поена заостатка.

После бацања Хериса, Маверикси су имали последњи напад али нису успели да га искористе, па је Далас остварио 23. победу у сезони.

У екипи Даласа најефикаснији је био Денис Смит млађи са 25 поена, а Херисон Бернс додао је 17 поена.

Њу Орлеанс је после продужетка победио Бостон са 116:113 и прекинуо низ Селтикса од седам победа. Ентони Дејвис предводио је Пеликансе са 45 поена и 16 скокова. Он је у продужетку постигао четири поена и имао две блокаде.

Дјру Холидеј постигао је 23 поена уз седам асистенција, а добру партију приказао је и Демаркус Казинс са 19 поена и 15 скокова.

Кајри Ирвинг био је најефикаснији у екипи из Бостона са 27 поена, Маркус Смарт и Џејлен Браун додали су по 16 поена, а Ал Хорфорд 14 поена и девет скокова.

Орландо је победио Минесоту са 108:192 и прекинуо низ од седам пораза. Еван Фурније био је најбољи у Меџику са 32 поена. Џи Џеј Агустин постигао је 18 поена уз по шест скокова и асистенција, док је Арон Гордон додао 14 поена и седам скокова.

У екипи Минесоте, која је последњих пет утакмица побеђивала просеком од 18,8 поена, најефикаснији је био Џими Батлер са 28 поена и седам скокова.

Још један српски кошаркаш био је у центру пажње, али не због игре, након што је Арон Афлало из Орланда физички насрнуо на Немању Бјелицу и обојица зарадили искључење на почетку друге четвртине.

Приликом борбе за позицију Афлало је песницама покушао да удари Бјелицу који га је држао за врат и избегао тучу показивањем да жели да смири ситуацију. Бјелица је само четири минута провео на паркету и за то време имао два поена и скок.

Портланд је победио Финикс са 118:111 и прекинуо низ од три пораза. Демјан Лилард предводио је Портланд са 31 поеном, пет скокова и седам асистенција, а Си Џеј Мекалум постигао је 25 поена, од којих шест "тројки".

Финикс је изгубио трећу узастопну утакмицу, а пету у последњих шест мечева. Најефикаснији у том тиму био је Девин Букер са 43 поена.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

KG
Beli KRALJUUUUU!!!!! HAHAHAHAHA
Knego
Američki divljak...takvi su!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.