Почетна / Кошарка / НБА лига

Денвер и сјајни Јокић прокоцкали плус 17 и остали без финала (ВИДЕО)

Кошаркаши Портланда пласирали су се у финале Западне конференције НБА лиге, пошто су у одлучујућем мечу полуфинала победили Денвер са 100:96
ФОТО: Бета/АП

Портланд је до првог финала Запада од сезоне 1999/00. водио сјајни Си Џеј Мекалум који је постигао 37 поена, уз девет скокова. Њега је најбоље пратио Еван Тарнер са 14 поена, поен мање убацио је Демијан Лилард, док је Енер Картер постигао 12.

У редовима Денвера поново је најбољи био Никола Јокић који је за 42 минута на терену постигао 29 поена, уз 13 скокова и две асистенције. Џамал Мареј је убацио 17, а Гери Харис 15 поена.

Портланд ће у финалу Запада играти против Голден стејта, који је у полуфиналу елиминисао Хјустон са 4:2.

Денвер је сјајно почео меч и предвођен Јокићем стигао је до двоцифрене предности. Прву четвртину је завршио са плус 12, да би та предност у другој износила и 17 поена.

Портланд се, међутим, пробудио и заиграо боље. Ношени Мекалумом, Блејзерси у другој деоници смањили предност Портланда на девет поена, да би се у трећој деоници у потпуности вратили у меч.

На нешто мање од шест минута пре краја тог дела игре Портланд пришао је на само минус три (58:55) и поново је за то најзаслужнији Мекалум.

Поенима Мекалума са линије за слободна бацања педесетак секунди пре краја те деонице Портланд је пришао са само кош заостатка, да би исти играч потом донео и прву предност Блејзерсима на овом мечу - 70:71.

Денвер је на последњи одмор отишао с кошем предности (72:71), али на почетку последње четвртине није могао да пронађе ритам с почетка утакмице.

Портланд је након тројке Лиларда девет минута пре краја меча стигао до своје највеће предности - 81:76.

Блејзерси су одржавали предност, све до минут и 40 секунди пре краја када је Денвер пришао на само поен заостатка.

У неизвесној завшници, Мекалум је 11,4 секунди пре краја погодио за 98:95, након тога је Јокић искористио само једно слободно бацање, да би Тарнер осам секунди до краја погодио оба бацања за великих плус четири за Портланд.

Јокић је у последњем нападу покушао да постигне троју с велике удаљености, није успео, па је Денвер и после десет година остао без финала Запада.

Ленард уз звук сирене погодио финале Истока
Кошаркаши Торонта пласирали су се у финале Источне конференције НБА лиге, пошто су прошле ноћи у одлучујућем мечу победили Филаделфију са 92:90.
Торонто је до другог финала Истока у последње четири сезоне водио Кавај Ленард који је постигао 41 поен, укључујући и одлучујућа два поена уз звук сирене.
Серж Ибака је додао 17 поена за победнички тим, а Паскал Сиакам 11 уз исто толико скокова.
У редовима Филаделфије најбољи је био Џоел Ембид са 21 поеном и 11 скокова, Џеј Џеј Редик је убацио 17, а Џими Батлер 16 поена. Српски центар Бобан Марјановић није играо.
Батлер је 4,2 секунде пре краја меча изједначио на 90:90, након чега је Торонто искористио свој последњи тајм-аут.
Лопта је после тог тајм-аута стигла до Ленарда који је отишао у десни угао терена и шутирао, а лопта се четири пута одбила од обруч пре него што је ушла у кош.
Ово је први пут у историји НБА лиге да је седми меч у плеј-офу решен шутем уз звук сирене.
Торонто ће у финалу Истока играти против Милвокија. У финалу Западне конференције састаће се Голден стејт и Портланд.
Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pavle Ivackovic
Portland ima iskusnije igrače i zasluženo su u finalu
Željko Pavlović
UŽAS!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.