Почетна / Кошарка / НБА лига

Тони Паркер завршио каријеру: Много сам радио, много сам добио

Паркер је 18 сезона играо у НБА лиги, од којих 17 за Сан Антонио са којим је освојио четири титуле и сваке године играо је у плеј-офу
ФОТО: Бета/АП

Француски кошаркаш, четвороструки шампион НБА лиге Тони Паркер саопштио је данас да је завршио каријеру.

- Са много емоција завршавам каријеру. Много сам радио, много сам добио, то је била невероватна авантура. Чак ни у најлуђим сновима нисам могао да претпоставим да ћу доживети овако изузетне тренутке у репрезентацији Француске и НБА лиги - навео је Паркер на Твитеру.

Паркер је 18 сезона играо у НБА лиги, од којих 17 за Сан Антонио са којим је освојио четири титуле и сваке године играо је у плеј-офу.

Он је прошле сезоне прешао у Шарлот, са којим није играо плеј-оф.

- Завршавам каријеру. Одлучио сам да више не играм кошарку. Много различитих ствари утицало је на моју одлуку, а помислио сам, ако више не могу да будем Тони Паркер и ако не могу да се борим за титулу, онда више не желим да играм кошарку - рекао је Паркер америчким медијима.

Паркер је играо у 1.151 утакмици у регуларном делу сезоне у НБА лиги и просечно је постизао 15,5 поена уз 5,6 асистенција по утакмици. Такође, одиграо је 226 утакмица у плеј-офу, уз просек од 17,9 поена и 5,1 асистенције по мечу.

Његов уговор са Шарлотом истиче за годину дана, али није био у првом плану у завршници сезоне. Са репрезентацијом Француске освојио је златну медаљу на Европском првенству у Словенији 2013. године, као и једну сребрну и две бронзане медаље.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.