Почетна / Кошарка / НБА лига

Пирова победа Ратника, остали на годину дана без Дурента

Тешка повреда Aхилове тетиве Кевина Дурента по повратку на терен обележила је пети меч финала у којем су Вориорси преживели Торонто и смањили на 2:3
ФОТО: ЕПА/Л. Смит

Непобедиви ратник који улеће у последњем тренутку окршаја, спашава саборце страдања и ту храброст плаћа тако што испливава једина слаба тачка његове величине.

Класична епска битка. Само у Торонту, не у Старој Грчкој. На кошаркашком терену, не на бојном пољу. Напором, не копљем. Али, повреда је иста.

Ахилова тетива Кевина Дурента пукла је као и у митологији пета од Ахила, највећег ратника у грчким еповима.

У кошаркашким бајкама, Дурент је највећи ратник, непобедиви стрелац којем је само повреда могла да стане на пут. Дурент би, уједно, могао да буде и отелотворење пете Голден стејта, династије. Његова тешка повреда у петом мечу финала, могла би да значи и крај шампионског низа ове династије из Залива.

- Приче да смо бољи без њега су лудост. Он је најбољи играч на свету. Можеш да га ставиш у најлошији тим лиге и та екипа ће се одмах пласирати у плеј-оф. Толико је талентован. Стварно мислим да смо са њим један од највећих тимова свих времена. Без њега смо прилично добри. Он је Ратник. Видели сте то сада. Жртвовао је себе и своје здравље. Много нам недостаје. Убило нас је то када смо видели да је пао. Молим се за њега и знам да ће се само вратити јачи – проповедао је причу о повређеном другу Клеј Томпсон након што је, заједно са Стефом Каријем, победио Торонто и опстао у серији.

Победио је велике ривале чији је део публике недостојан њихове борбености. Навијачи Репторса су махали и овацијама поздравили тешку повреду Дурента. Повреду због које би могао да одсуствује и годину дана!

- Ђубрад – није се стидео Демаркус Казинс да каже шта мисли о тој сорти навијача. – Али, суперстарови нису људска бића. Једино што је важно јесте шта умемо да урадимо на паркету. Само се о томе размишља. А онда када се деси нешто људски, лоши смо.

Дурент ће бодрити Вориорсе у шестој и, нада се, седмој утакмици. Послао је поруку саиграчима који су помешаних осећања напуштали Канаду и враћали се у Оракл арену на последњи меч у тој дворани у историји.

- Патим јако дубоко у души у овом тренутку, не могу да лажем, али када сам видео како браћа узимају победу, било је као да сам попио текилу. Добио сам нови живот.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.