Почетна / Кошарка / НБА лига

У Меги нестрпљиво очекују НБА драфт

Од 2014. године Мега је имала деветорицу изабраних кошаркаша на драфту, међу којима и Николу Јокића
ФОТО: КК Мега Бемакс

Генерални менаџер Мега Бемакса Горан Ћакић рекао је данас да очекује да ће на предстојећем НБА драфту клуб показати да је најбоља средина за развој младих кошаркаша и да ће поједини играчи његове екипе бити изабрани у неки од најбољих клубова света.

Ћакић је отпутовао у Њујорк, где ће се у ноћи између четвртка и петка одржати НБА драфт у Барклис центру у Бруклину, а Мегу ће представљати неколико кандидата, пре свих Гога Битадзе, који је био најкориснији играч АБА и Суперлиге Србије и освајач признања Евролиге Звезда у успону.

Прогнозира се да би Битадзе требало да буде изабран у првој рунди, наводи се на сајту Меге.

Такође, процењује се и да би Адам Мокока могао да буде изабран у другој рунди, а Лука Ашћерић је као излазно годиште 1997. године аутоматски пријављен за овогодишњи драфт.

Од 2014. године Мега је имала деветорицу изабраних кошаркаша на драфту, међу којима и Николу Јокића.

- Као и претходних година, са великим нестрпљењем ишчекујемо НБА драфт који за нас представља финале сезоне. Много је рада уложено у клубу, почевши од самих играча и стручног штаба, преко управе и менаџмента, како бисмо дошли до садашње позиције коју Мега има, а то је да је најбољи клуб за развој младих играча који имају амбицију да заиграју у НБА. Почело је са играчима из Србије 2014. године када је изабран Никола Јокић, који је после пет година проглашен за најбољег центра НБА лиге. У међувремену су у клуб пристизали и играчи из различитих држава, који су после времена проведеног у Меги проналазили пут до НБА драфта и најјаче лиге на свету - навео је Ћакић.

Генерални менаџер Меге је рекао да клуб сваке године расте и да се подиже квалитет услова за рад, као и да у клуб пристижу молбе кошаркашких радника широм света да се упознају са системом и начином рада у Меги.

- Верујем да ћемо и на предстојећем драфту наставити позитиван тренд и да ће се следеће сезоне повећати број играча који су директно из Меге обукли дрес неког од НБА тимова. Боравак на НБА драфту ће бити искоришћен и за разговоре и размену искустава са представницима НБА тимова, са циљем подизања нивоа наше организације - додао је Горан.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.