Почетна / Кошарка / НБА лига

Гасол успешно дебитовао за Чикаго, Портланд срушио Оклахому, пораз Лејкерса

Ноћ између среде и четвртка у НБА лиги обележили су деби Пау Гасола за Чикаго и нови пораз Лос Анђелес Лејкерса
ФОТО: АП

Кошаркаши Чикага у дербију вечери савладали су Њујорк са 104:80. Гасол је меч завршио са 21 поеном и 11 скокова, расположен за игру био и Тај Гибсон, који је ушао са клупе и убацио 22 поена, док је двоцифрен учинак имао и Дерик Роуз - 13 поена.

 

Коби Брајант је постигао 31 поен, додуше уз лош проценат шута из игре (25-11), али ни то није било довољно да Лејкерси другу ноћ заредом избегну пораз. Овога пута бољи је био Финикс са 119:99.

Питање победника решено је у трећој четвртини (39:24) у којој је Горан Драгић постигао 12 од својих 18 поена. Најбољи у редовима домаћина био је Ајзеа Томас са 23 поена.

 

Голден Стејт је убедљиво надиграо Сакраменто са 95:77, без Немање Недовића који је цео меч остао на клупи, док Огњен Кузмић за шест и по минута на паркету успео да направи четири фаула и забележи један скок.

 

Једна од занимљивих утакмица био је дуел између Шарлота и Милвокија.

Кошаркаши Шарлота победили су после продужетка са 108:106, а победу им је пет секунди пре краја донео Кемба Вокер шутем за два поена.

Само један дан након што је потписао четворогодишњи уговор са Шарлотом вредан 24 милиона долара, Вокер је донео својој екипи прво велико славље, али не само екипи већ и навијачима који су гледали Шарлот под именом „Хорнетс” први пут после 12 година.

Вокер је слабо почео меч, постигао је само два коша из осам покушаја у првој четвртини, али је био најбољи када је његовом тиму то било најпотребније. Постигао је тројку за продужетак 1,6 секунди пре краја регуларног дела утакмице, али је и помогао својој екипи да сустигне предност Милвокија од чак 24 поена у трећој четвртини.

Вокер је на крају био и најефикаснији у победничкој екипи са 26 поена, 19 је додао Марвин Вилијамс, док је у екипи Милвоки Бакса најбољи био Брендон Најт са 22 поена.

 

Кошаркаши Индијане су и пету сезону за редом почели победом, пошто су прошле ноћи на свом терену савладали Филаделфију са 103:91.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Рој Хиберт са 22 поена, а исти број поена је у редовима Филаделфије постигао Тони Ротен.

 

Портланд је победио Оклахому са 106:89. Најбољи у победничкој екипи био је Лемаркус Олдриџ са 27 поена, док је у редовима Оклахоме убедљиво најбољи био Расел Вестбрук са 38 поена.

Бостон је код куће био бољи од Бруклина са 121:105, а чак осморица играча у победничкој екипи су имала двоцифрен учинак.

 

Победу је уписао и Мајами који је на свом терену победио Вашингтон са 107:95.

Најбољи у победничкој екипи био је Крис Бош са 26 поена и 15 скокова, Двејн Вејд је додао 21 поен, док су у пораженој екипи са по 18 поена најефикаснији били Дру Гуден и Марсин Гортат.

 

Мемфис је на свом терену био бољи од Минесоте са 105:101, а до победе их је 32 поена, што му је рекорд каријере, предводио Марк Гасол. У пораженој екипи најефикаснији је био Тадеус Јанг са 26 поена, док је Никола Пековић за 29 минута на паркету убацио пет поена и ухватио осам лопти.

Резултати:

Шарлот – Милвоки 108:106 (продужетак)

Индијана – Филаделфија 103:91

Бостон – Бруклин 121:105

Мајами – Вашингтон 107:95

Торонто – Атланта 109:102

Мемфис – Минесота 105:101

Чикаго – Њујорк 104:80

Денвер – Детроит 89:79

Хјустон – Јута 104:93

Финикс – Лос Анђелес Лејкерс 119:99

Голден Стејт – Сакраменто 95:77

Портланд – Оклахома 106:89

 

 

 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.