Почетна / Кошарка / НБА лига

КРЕЋЕ НБА ЛИГА - Оперативци очарани Јокићем

Традиционална анкета у којој су учествовали генерални менаџери показала да је стил српског аса „купио“ симпатије већине
ФОТО: Бета/АП

Пре годину дана генерални менаџери 30 НБА тимова „изгласали“ су Голден стејт за апсолутног фаворита за освајање титуле. Дали су Вориорсима 87 одсто гласова. Толико је било извесно да ће Голден стејт ићи опет до финала (што се и десило) али трон није одбранио највише због тешких повреда Кевина Дурента и Клеја Томпсона.

Годину дана касније, главни руководиоци НБА франшиза ни најмање нису толико самоуверени као уочи претходне сезоне. Клиперсима се због актуелног шампиона, Кавајиа Ленарда, дају највеће шансе, али само 46 одсто. Други је Милвоки (36 одсто), трећи Лејкерси са тек 11 одсто.

Толико је неизвесно и када се прича о конференцијама засебно. Клиперси су, наравно, највећи фаворити на Западу, док би Никола Јокић, по мишљењу „џи-емова“ требало да заврши на другом месту, тик испред Лејкерса, Јуте и Хјустона. У плеј-офу би „требало да буду“ још Голден стејт, Портланд и Сан Антонио. Дакле, нема Њу Орлеанса са Зајоном Вилијамсоном, нема Сакрамента који је прошле сезоне био девети, нема Даласа са тандемом ДончићПорзингис...

На Истоку је Милвоки највећи фаворит, следи Филаделфија, док нико више није добио ни глас да буде у прва два. Толика је разлика између Бакса и Сиксерса у односу на остатак Истока. Чак и у односу на трећепласирани Бостон.

Мање неизвесности него прошле сезоне генерални менаџери очекују у МВП трци. Леброн Џејмс је пре годину дана добио 30 одсто гласова, док је актуелни МВП, Јанис Адетокунбо, добио сада 52 одсто да ће поновити успех. Никола Јокић, прошлогодишњи финалиста у овом избору, пети је на листи, са седам одсто гласова.

Фантастични центар Денвера је изабран за најбољу петицу лиге са чак 48 одсто гласова, 20 одсто више од Џоела Ембида, док је прошлогодишњи фаворит, Ентони Дејвис, трећепласирани са 17 одсто.

Додуше, Дејвис је на другом месту у избору крилних центара, са 28 одсто гласова, што значи да га џи-емови више виде на позицији четворке, али не толико да угрози Адетокунба који би био у идеалној петорци са Јокићем као и прошле сезоне. Заправо, скоро комплетна прва петорка из сезоне 2018/19 је добила највише гласова по позицијама – Кари, Харден, Адетокунбо и Јокић ће „опет бити ту“ док би Ленард требало да замени новог саиграча, Џорџа, ту најбољих пет.

Клиперсима се скида капа за потезе који су направљени током лета. Чак 82 одсто испитаника верује да су Џери Вест и компанија направили најбољи посао, до 11 одсто иде Њу Орлеансу. Бруклин и Јута су тек ућарили по неки глас.

Тим који ће највише напредовати у односу на прошлу сезону су Лејкерси, испред Даласа, док се од Диерона Фокса, саиграча Богдановића и Бјелица у Сакраменту, очекује сезона у којој ће експлодирати.

Одлазак Николе Миротића је на трећем месту најшокантнијих трансфера (иза Џорџа у Клиперсе и трејда Пола за Вестбрука).

Руки године ће, наравно, бити Зајон Вилијамсон.

Јокић је, наводно, други најбољи страни играч у лиги, иза Адетокунба, а испред Дончића. Са друге стране, генерлани менаџери „плачу“ за Миротићем, Де Колоом и Љуљом, играчима које сматрају најбољима ван НБА лиге.

Каваји Ленард ће бити најбољи дефанзивац, а са њим, Полом Џорџом и Патриком Беверлијем Клиперси најбољи дефанзивни тим.

Грега Поповића и даље сви сматрају најбољим тренером у лиги, али проценти опадају.

Игор Кокошков, нови члан стручног штаба Сакрамента, добио је седам одсто гласова за најбољег асистента у НБА лиги.

Николу Јокића сматрају другим најбољим додавачем у лиги, а ставили су га и на друго место у избору играча са највећом кошаркашком интелигенцијом. Зато и не чуди што је његов Денвер и најзанимљивији за гледање.

Дриблинг иза леђа у последњој припремној утакмици против Портланда то само потврђује.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.