Почетна / Кошарка / НБА лига

Рекорд каријере Дончића и нови трипл-дабл, Марјановић није играо (ВИДЕО)

Словеначки кошаркаш је са 20 година и 263 дана други најмлађи играч у историји лиге који је остварио трипл-дабл са најмање 40 постигнутих поена
ФОТО: Бета/АП

Кошаркаши Даласа победили су ноћас на свом терену Сан Антонио са 117:110, а утакмицу је обележио играч победничког тима Лука Дончић шестим трипл-дабл учинком у овој сезони НБА лиге и рекордом каријере.

Дончић је постигао 42 поена, што је његов рекорд каријере, а имао је и 12 асистенција и 11 скокова. Он је 26,5 секунди пре краја утакмице постигао "тројку" за вођство 115:110 и обезбедио победу Мавериксима.

Словеначки кошаркаш је са 20 година и 263 дана други најмлађи играч у историји лиге који је остварио трипл-дабл са најмање 40 постигнутих поена. Млађи од њега био је само Леброн Џејмс који је 40 поена, 10 скокова и 10 асистенција постигао 2005. године, када је имао 20 година и 100 дана.

У победи Даласа учествовали су Доријан Фини Смит са 22 поена и Кристапс Порзингис са 18 поена и 10 скокова. Српски центар Бобан Марјановић није играо.

Сан Антонио је претрпео шести узастопни пораз, а најефикаснији у том тиму био је Демар Дерозан са 36 поена, осам скокова и четири асистенције. Сан Антонио је претрпео осми пораз у девет утакмица и остварио је најлошији старт од сезоне 1996/1997.

Кошаркаши Хјустона победили су Портланд са 132:108 и остварили осму узастопну победу. Рокетсе су предводили Џeјмс Харден са 36 поена, шест скокова и пет асистенција и Расел Вестбрук трипл-дабл учинком од 28 поена, 13 скокова и 10 асистенција. То је његов трећи трипл-дабл у сезони, а 141. у каријери.

Добру партију приказао је и Клинт Капела са 22 поена и 20 скокова. У екипи Портланда најефикаснији је био Си Џеј Мекалум са 25 поена

Лос Анђелес Клиперси победили су Оклахому са 90:88, захваљујући "тројци" Пола Џорџа 25 секунди пре краја. Тандер је водио са 88:86, а Џорџ је погодио за три поена и обезбедио победу. Утакмицу је завршио са 18 поена, седам скокова и четири асистенције. Најефикаснији у победничком тиму био је Монтрез Херел са 28 поена, 12 скокова и пет асистенција.

Пол Џорџ био је најефикаснији у екипи Оклахоме са 22 поена, четири скока, четири асистенције и четири украдене лопте.

Милвоки је победио Чикаго са 115:101 и остварио четврти узастопни тријумф. Баксе је предводио Јанис Адетокунбо са 33 поена и 10 скокова, Брук Лопес додао је 19 поена и 10 скокова, а Џорџ Хил 18 поена.

Данијел Гафорд био је најефикаснији у екипи из Чикага са 21 поеном.

У осталим утакмицама Бостон је победио Финикс са 99:85, док је Минесота победила Јуту са 112:102 и нанела јој први пораз на домаћем терену ове сезоне.

Њујорк је био бољи од Кливленда 123:105, Торонто је победио Шарлот са 132:96 и нанео му пети пораз у последњих седам утакмица, док је Индијана прекинула низ од два пораза победом против Бруклина 115:86.

 

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

SVE PJANO
Kakvog smo igrača poklonili slovencima...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.