Почетна / Кошарка / НБА лига

Победа Денвера уз дабл-дабл Јокића, Марјановић 10 поена и шест скокова (ВИДЕО)

Кошаркаши Даласа победили су Голден Стејт са 142:94 уз седми трипл-дабл Луке Дончића у сезони, најтежи пораз грумења од 1973.
ФОТО: Бета/АП

Кошаркаши Денвера победили су ноћас на домаћем терену Хјустон са 105:95 и прекинули низ Рокетса од осам победа у НБА лиги.

Денвер је предводио српски кошаркаш Никола Јокић са 27 поена, 12 скокова и четири асистенције. Вил Бартон постигао је 15 поена, уз седам скокова и три асистенције, а Пол Милсап 11 поена и шест скокова.

Нагетси су остварили свих седам победа у утакмицама у којима су противнике оставили испод 100 поена.

У екипи Хјустона најефикаснији је био Џејмс Харден са 27 поена, седам скокова, седам асистенција и три украдене лопте. Он је прекинуо низ од осам утакмица у којима је постизао најмање по 36 поена. Расел Вестбрук постигао је 25 поена, а Клинт Капела 12 поена уз 21 скок.

Кошаркаши Даласа победили су Голден Стејт са 142:94 уз седми трипл-дабл Луке Дончића у сезони. Словеначки кошаркаш утакмицу је завршио са 35 поена, 11 асистенција и 10 скокова. Он је 33 поена постигао у првом полувремену. За 17 минута Дончић је шутирао 10/11 из игре, од чега "тројке" 6/7 и 7/8 слободна бацања, а играо је укупно 25 минута и 30 секунди.

Тим Хардавеј у победи је учествовао са 20 поена, а Кристапс Порзингис са 14 поена и 10 скокова. Српски центар Бобан Марјановић постигао је 10 поена и имао је шест скокова.

Голден Стејт је претрпео најтежи пораз од 1973. године и утакмице у плеј-офу. Најефикаснији у тој екипи био је Ерик Паскал са 22 поена и седам скокова.

Лос Анђелес Клиперси победили су после продужетка Бостон са 107:104. Клиперсе су предводили Лу Вилијамс са 27 поена, Пол Џорџ са 25 поена, осам асистенција и пет скокова и Кавај Ленард са 17 поена, шест скокова, три асистенције, три украдене лопте и две блокаде.

У екипи из Бостона најбољи је био Џејсон Тејтум са 30 поена, Маркус Смарт постигао је 15, а Бред Вонамејкер 14 поена.

Торонто је победио Орландо са 113:97. Актуелне шампионе предводили су Фред Ванвлит са 24 поена и седам асистенција, руки Теренс Дејвис са 19 поена, осам скокова и пет асистенција и Паскал Сјакам са 18 поена и 11 скокова. Репторси су победили у свих шест утакмица на свом терену ове сезоне.

У екипи Орланда најефикаснији је био Еван Фурније са 21 поеном. Орландо је у другој четвртини остао без двојице играча, Николе Вучевића и Арона Гордона, пошто су обојица задобили повреду скочног зглоба.

У осталим утакмицама Филаделфија је победила Њујорк са 109:104, Јута је победила Минесоту са 103:95, док је Мајами победио Кливленд са 124:100 и остао непоражен на домаћем терену ове сезоне.

Милвоки је победио Атланту са 135:127 и остварио пети узастопни тријумф, Бруклин је победио Шарлот са 101:91, Чикаго је победио Детроит са 109:89, а Вашингтон је био бољи од Сан Антонија са 138:132 и  нанео му седми узастопни пораз.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.