Почетна / Кошарка / НБА лига

Лејкерси победили Денвер у дербију Запада, 22 поена Јокића (ВИДЕО)

Лејкерсе су предводили Леброн Џејмс трипл дабл учинком од 32 поена, 14 асистенција и 12 скокова и Ентони Дејвис са 33 поена и 10 скокова
ФОТО: БЕТА/АП

Кошаркаши Лос Анђелес Лејкерса победили су ноћас после продужетка Денвер са 120:116 и прекинули низ Нагетса од четири победе у НБА лиги.

Лејкерсе су предводили Леброн Џејмс трипл дабл учинком од 32 поена, 14 асистенција и 12 скокова и Ентони Дејвис са 33 поена и 10 скокова. Двајт Хауард додао је 14 поена уз 11 скокова, у 23. победи Лејкерса на гостовањима.

Лејкерси сада имају четири утакмице предности у односу на другопласирани Денвер у Западној конференцији.

У екипи из Денвера најефикаснији је био Џамал Мареј са 33 поена и 10 асистенција, док је српски кошаркаш Никола Јокић постигао 22 поена, уз 11 скокова, шест асистенција, три украдене лопте и једну блокаду. Он је пре утакмице добио урамљен ол стар дрес, пошто ће учествовати у викенду свих звезда НБА лиге у Чикагу.

 

Кошаркаши Даласа победили су Сакраменто са 130:111 предвођени Луком Дончићем, који је постигао 33 поена, уз 12 скокова и осам асистенција. Словеначки кошаркаш вратио се у тим после седам утакмица паузе због повреде десног скочног зглоба и биће спреман за ол стар викенд.

Кристапс Порзингис у победи је учествовао са 27 поена, 13 скокова и пет асистенција, Тим Хардавеј са 19, а Сет Кари са 18 поена. Српски центар Бобан Марјановић утакмицу је завршио са три поена, једним скоком и једном асистенцијом.

У екипи Сакрамента Бади Хилд био је најефикаснији са 22 поена и девет асистенција, а Деарон Фокс додао је 16 поена. Српски кошаркаш Немања Бјелица постигао је 10 поена уз седам скокова, а Богдан Богдановић шест поена, четири скока и две асистенције.

Кошаркаши Бруклина победили су Торонто са 101:91 и прекинули низ актуелног шампиона од 15 победа. Нетсе су предводили Карис Леверт са 20 поена, седам асистенција, четири скока и четири украдене лопте, Џо Харис са 19 поена и шест скокова и Спенсер Динвиди са 17 поена, девет асистенција и шест скокова.

Серж Ибака постигао је 28 поена уз девет скокова за Торонто, Фред Ванвлит 22 поена. Паскал Сијакам додао је 16 поена, уз осам скокова, а Кајл Лаури трипл дабл учинак од 12 поена, 12 асистенција и 11 скокова.

Мемфис је победио Портланд са 111:104. Брендон Кларк био је најефикаснији у победничком тиму са 27 поена, а Џа Морант додао је 20 поена уз девет асистенција. Добру партију приказао је и Јонас Валанчијунас са 12 поена и 18 скокова. Српски кошаркаш Марко Гудурић није играо.

У екипи Портланда Си Џејм Мекалум постигао је 23 поена, а Демјан Лилард 20 поена, 10 асистенција и пет скокова. Он је после утакмице рекао да ће пропустити ол стар викенд и шутирање "тројки" пошто је повредио препону. Хасан Вајтсајд утакмицу је завршио са 16 поена и 11 скокова, а Тревор Ариза са 12 поена и шест скокова.

У осталим утакмицама Кливленд је победио Атланту са 127:105, Орландо је после продужетка победио Детроит са 116:112, док је Индијана била боља од Милвокија са 118:111.

Вашингтон је победио Њујорк са 114:96, Шарлот је победио Минесоту са 115:108, Финикс је био бољи од Голден Стејта 112:106, за који је наш Ален Смаилагић дао поена, а Јута од Мајамија са 116:101.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.