Почетна / Кошарка / НБА лига

Марјановић: Лука Дончић није ни најмање искварен

Као једну од основних црта Луке Дончића, Боби је истакао жељу да се такмичи
ФОТО: ЕПА/Л. Смит

Као што је некада било немогуће причати о Даласу, а избећи причу о Дирку Новицком, тако је данас немогуће прескочити причу о Луки Дончићу. Магија младог аса у којој је уживала Европа, брзо је очарала и НБА лигу. Просто је невероватно са којом лакоћом игра и којом брзином је у друштву најбољих на планети изградио статус звезде, са импресивним бројкама и утицајем на игру.

Моћ коју има и Јокић

С обзиром на репутацију са којом је из Реала стигао у НБА, од Дончића се од првог дана много очекивало, али мало ко је могао да претпостави тако вртоглав успон.

- Уопште ми није изненађење све што ради. Тачно у особи можеш да видиш када осети ту моћ. Да може да се игра, да готово сваки пут када жели може да погоди кош или подели асистенцију. Није лако направити трипл-дабл, а он и Јокић га праве тако лагано да је то невероватно. Имаш осећај да играју 40 минута да би увек пребацили преко 40 поена. Њих двојица имају то у себи.

Ипак, не треба заборавити да иза свега тога стоји, дечак који је пре месец дана прославио 21. рођендан. Искрен, скроман, насмејан и жељан игре. Све оно на чему су Бобан Марјановић и он изградили сада већ веома чврсто пријатељство. Спојио их је исти језик, а све остало су постигли заједно. Колико је то важно у Дончићевом успеху истакао је и његов отац Саша када је недавно посетио Београд, да испрати фудбалски вечити дерби.

- Лука је добар и млад момак. Није ни најмање искварен, стварно је сјајан. О његовим играчким достигнућима и квалитетима стварно нема потребе трошити речи. Готово из дана у дан помера границе НБА лиге. За ово кратко време већ је оставио дубок траг, а тек је на по-четку каријере. Дај Боже да га здравље послужи, за њега је само небо граница. Много ми је драг. Када га гледам, осећам се као да ја играм. Када направи трипл-дабл, осећам се као да сам га ја на-правио. У сваком погледу је момак на правом месту. Што се тиче по-нашање и учинака на терену. Тачно се види када је неко момчина. Када је неко искрен, неискварен.

Као једну од основних црта Луке Дончића, Боби је истакао жељу да се такмичи.

- Воли у свему да се надмеће. Изузетно је талентован и за видео игрице. Баш је талентован, уз све то интелигентан. Сада сам га баш нахвалио, али стварно је тако - кроз осмех је рекао Марјановић.

Трипл-дабл са осмехом

Импресивна ствар код Дончића је и начин на који се носи са притиском великих очекивања.

- Неко не би тако лако могао да прихвати да се пре меча врте његови потези, да се најаве врте око њега и предвиђају његове бројке. Да ли ће пребацити 30 или неће. А Лука изађе на терен, меч заврши са трипл-даблом и оде у свлачионицу са осмехом на лице.

Однос који имају Марјановић и Дончић често је и тема НБА преноса и коментара.

- Седимо један поред другог на клупи, тако да први заједно делимо све. И добре ствари и нервозу. Али зато смо ту. Наши смо, можемо да причамо о свему. Он говори српски, а увек је лакше се изразити када то чиниш на свом језику. У клубу су ми рекли да им се свиђа наш однос и утицај који имам на Луку. Ако је тако, супер. Много ми је драг и гледам да га подржим на све начине на које могу. Он то заслужује. А генерално, њему подршка није ни потребна. Већ је у пуном гасу. Доста времена проводимо и ван терена. Дружимо се, заједно смо на путовањима.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.