Почетна / Кошарка / НБА лига

Комесар НБА Адам Силвер: Губи се новац, померају рокови

Адам Силвер, комесар НБА лиге, обавио је најављивани конференцијски разговор са онима са којима је најважније разговарати на тему повратка на терен, са играчима
ФОТО: Бета/АП

Позиву су присуствовали Крис Пол, председник НБПА (удружење играча), Мишел Робертс, извршни директор асоцијације и званично најутицајнија дама у америчком спорту, као и још неколико важнијих кошаркаша данашњице.

Силвер им је предочио опције о којима су, генерално, могли да чују и претходних дана/седмица кроз медије. Оно што им је поручено јесте да се и даље ништа не зна о потенцијалном наставку сезоне, као и да је још већа непознаница када би навијачи могли да се врате у дворане наредне сезоне.

У контексту навијача, комесар НБА лиге је подсетио представнике играча да 40 одсто укупних прихода лиге долази са утакмица (од улазница, шопо-ва, реклама, спонзора…).

- Ово би могао да буде највећи изазов у нашим животима - поручио је Силвер.

Међутим, иако изузетно цењен код играча због одлучности приликом доноше-ња одлука, Силверу су постављена и неугодна питања на која, свакако, не може да понуди одговор а о томе се много прича последњих дана. Питање безбедности играча уколико се ова сезона настави.

Подсетимо, Си Џеј Меколум, ас Портланда и Марк Кјубан, власник Даласа, дан раније су изразили бојазан када су у питању гаранције да би играчи, у случају наставка 2019/20 такмичарске године, били безбедни.

Такође, неки генерални менаџери и кондициони тренери, који су остали анонимни, поручили су да постоји много играча којима не би пријало да у скорије време буду у контакту са другим кошаркашима. А кошарка, зар не, контакт игра.

Силвер је потврдио играчима да су Лас Вегас и Орландо градови у којима би сви тимови били смештени ако се сезона настави, али да неће бити нове одлуке што се тиче НБА лиге до јуна!

Комесар је у априлу рекао да неће бити коначних одлука до маја, а како се рокови померају, тако се и пока-зује колико чак и најбоља лига света не зна шта јој је чинити.

Шта онда може да се очекује од европских међународних такмичења која, као и НБА, покушавају да уштеде већ изгубљени новац.

- Нема смисла да се игра по градовима, јер неће бити навијача. Размишљамо о једном, можда два града - јасан је Силвер.

- Али, није нам циљ да проведете два месеца у хотелу.

Неки тимови - између осталих Јокићев Денвер, односно Богдановићев и Бјеличин Сакраменто - отварају тренинг дворане за индивидуални рад кошаркаша.

Ипак, ако дође до тренутка да екипе могу да раде тимски, тренинг камп ће трајати најмање три седмице.

Ако се у међувремену догоди да неки играч буде позитиван на коронавирус тесту, неће се поново затварати лига, већ ће тај играч бити изолован а тестирани сви они који су били у контакту са њима.

Како И-Ес-Пи-Ен сазнаје, биће потребно око 15.000 тестова како би сви учесници потенцијалног наставка сезоне били проверени и створили се услови за играње.

НБА руководиоци и даље гаје наду да би сезона могла да се заврши тради-ционалним плеј-оф системом до четири победе у серији, али се размишља и о турнирима.

Потврђене су и информације да би почетак наредне сезоне могао да буде померен чак на децембар, без обзира на то да ли ће се ова такмичарска година завршити или не.

- Кључно питање је колико смо сви заједно спремни да ризикујемо - закључио је Силвер.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Kraj. Baksi su osvojili šampionat.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.