Почетна / Кошарка / НБА лига

ШЕКИЛ О’НИЛ OПИСАО УЖАС ИГРАЊА БЕЗ НАВИЈАЧА - Знате ли колико сам утакмица добио само јер су ме гледали попреко

Један од најбољих центара свих времена апсолутно против наставка сезоне
ФОТО: EPA/JOHN G. MABANGLO

С обзиром да сваког дана пишемо о томе како се играчи, власници, генерални менаџери и кондициони тренери буне због потенцијалног наставка НБА сезоне, то аутоматски значи да је све више гласова против идеје да буде још кошарке овог лета. А то нису гласови који се не чују.

Шекил О’Нил, један од најбољих центара света свих времена и део сјајног ТВ квартета „Инсајд НБА” који на увек занимљив начин анализира најквалитетнију кошарку, у разговору за Њујорк Пост поручио је да му је доста да више слуша о томе како би требало наставити са игром.

- Треба прекинути сезону - јасан је О’Нил. - Морамо само бринути о безбедности играча и људи, нека Влада пронађе начин како да се реши овог вируса једном за свагда. Мрзим да чујем изјаве како ће се сезона вратити.

У Америци је потврђено 1,3 милиона заражених од коронавируса, а закључено је 78 хиљада смртних случајева. Играчи се нису бавили кошарком од 11. марта, дакле два месеца, тако да би чак и евентуални продужетак сезоне о којем говори комесар Адам Силвер, био веома чудног „изгледа”.

- У великом броју случајева може да се предвиди ко ће бити шампион. Шта ако би се сезона сада наставила, а титулу узме тим који није требало да победи? Над том титулом би увек био облак сумње – рекао је О’Нил.

Потом је наставио:

- Морали бисмо да кажемо: „У реду, ми ћемо наставити да се боримо за здравље људи, а са момцима се видимо на тренинг кампу” (пред следећу сезону).

Уколико би се сезона наставила, свакако би се играла без публике. Међутим, извесно је да ће и наредна такмичарска година махом бити играна пред празним трибинама.

- Ако желимо да завршимо сезону, иако навијачи неће бити ту, мораш да доведеш камермане, тренере, људе са стране. Шта ако један од тих момака има вирус? Само је потребно да један буде заражен - подсећа О’Нил.

Сликовито је описао колико је ужасно играти без навијача.

- Ја бих апсолутно био ужасан на терену. Ох, Боже. Био бих најлошији центар у НБА историји, јер је мени потребно да осетим енергију навијача, то ми подиже адреналин.

Шек је описао и зашто:

- Знате ли колико сам ја утакмица добио само зато што су ме у противничким аренама навијачи гледали попреко? Сваки пут када бих промашио слободно бацање, смејали су ми се. Онда бих помислио: „О, ово вам је смешно? Гледајте сад!” Дефинитивно би ми то било потребно.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.