Почетна / Кошарка / Партизан

Лончар: Верујемо у тим, Партизан има обавезу да избори плеј-оф

Како је навео, стручни штаб и он као спортски директор, активно прате стање на тржишту са жељом да постојећи тим, који у великој мери има континуитет играња заједно, додатно појача
ФОТО: М. Рашић

Активни смо на тржишту, довели смо појачање на позицији један, а у овом тренутку смо одлучили да не доводимо по сваку цену играча на позицији четири", изјавио је спортски директор КК Партизан Никола Лончар.

- КК Партизан верује у тим, стручни штаб и остварење циљева како у текућој сезони, тако и у годинама које следе. У текућој сезони, шансе за пласман у плеј-оф АБА лиге нису изгубљене и Партизан има обавезу да се за плеј-оф бори и избори. На другом фронту, у среду почињемо Топ 16 фазу Еврокупа, са амбицијом да прођемо у четвртфинале континенталног такмичења - рекао је Лончар у саопштењу обављеном на клупском сајту.

Како је навео, стручни штаб и он као спортски директор, активно прате стање на тржишту са жељом да постојећи тим, који у великој мери има континуитет играња заједно, додатно појача.

- Након одлазака Анголе, Гордића и Стефана Јанковића, појачали смо састав на позицији један доласком Перкинса, док је у овом тренутку донета одлука да се тим не појачава играчем који покрива позицију четири. Жеља спортског сектора није да се играч доводи по сваку цену како би попунио број, већ искључиво уколико може да постојећи тим унапреди и донесе му оно што у овом тренутку нема.

Због тога, остављамо могућност да се у наставку сезоне ипак појачамо, уколико се на тржишту појави адекватан играч, каже Лончар.

- Уколико то не буде случај, размотрићемо могућност да новац уложимо у неке млађе играче који би кроз неколико сезона могли да постану носиоци игре Партизана. Средства за довођење још једног играча су обезбеђена од стране управе клуба, док се обавезе према постојећем саставу измирују благовремено - истако је спортски директор црно-белих.

- Играчи који чине тим Партизана поседују квалитет за много веће резултате од тренутних и уверени смо да ће их уз максимално ангажовање и посвећеност својим обавезама остварити. Налазимо се у деликатном тренутку, али чврсто верујемо у свој избор и позитивне резултате у утакмицама које следе - закључио је Лончар.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

@luciano problem nastaje u mladjim kategorijama gde se jure rezultati i onda se orsiraju akceleranti....da cega todovodi, ...do toga da igraci dostign limit sa 19 godina i posle toga idu nizbrdo ili dugo stagniaju....to se desave vec deceniju....orsira se izica kosara bez kreacije i lucidnog pasa, bez suta vec na prodor i dodavanje pod kos...orsira se tranzicioni napad jos od mladjih kategorija, a jugoslovenska kosarka je bila poznata po cvrstoj odbrani i pozicionom napadu. igrala se tranzicija i ranije a ne po svaku cenu.
Луциано
Добрић. Давидовац. 25 год. Загорац 25 дангубића. 27. .тегелтија каже Добрић. И Давидовац. Нису више млади играчи. А наше младе Загорца и дангубића треба подржати овај први 25 а други 27 баш су млади смешно.
Igranje sa ugledom kluba
Zašto Ostoja i Lončar ne podnesu ostavke?
Alan Brut
Loncar DA, Ostoja NE.
Tima
Ekipa kao da odradjuje... Nema energije, malo trke, igra bez odbraneMekintajera, Pejdza. A losa sezona Zagorca, zbunjenog Trifunovica... Isti nivo kao Split, Borac..Sramotna borba
zorge
Radjeno je na dovodjenju do zadnjeg trenutka... Kandidati su bili srpski igraci iz ABA lige...U ovom trenutku imamo 2 trojke istih karakteristika(Zagorac i Dangubic), 2 petice istih karakteristika(Mika,N.Jankovic)...Sva cetiri igraca su losi suteri, nisu brzi i nespretni su...Mislim da je Perkins vise 2 nego plej...Loncar nema strucno znanje da selektira igrace prema trendu kosarke u svetu.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.