Почетна / Кошарка / Партизан

Парни ваљак више у ваздуху него на земљи

Само дванаест сати по повратку из Подгорице, црно-бели поново били у авиону, сутра у Паризу настављају Еврокуп
ФОТО: КК Партизан

Авион из Подгорице је слетео у 16,20. Кошаркаши Партизана на стадион у Хумској стигли су око 17 часова. Ту их је већ чекала спремна нова гарнитура опреме коју су покупили, а ону из Подгорице оставили...

Али пре него што су наставили кућама имали су још једну обавезу. Ону која им је ове сезоне скоро постала свакодневница - тестирање на коронавирус.

Данас, и пре првих петлова поново ће бити у Хумској. Па на аеродрому... Око десет часова требало би да буду у Паризу...

Толико је убитачан ритам кошаркаша Партизана.

А све то не олакшава чињеница да су пре свега тога у Подгорици изгубили. Иако су више од 30 минута били у игри, успели да се врате и из минус десет, али не и да окрену. А последица свега тога - скоро па изгубљена трка за местом у плеј-офу...

Одмах после утакмице Саша Филиповски тренер Партизана, шансе свог тима описао је речима:

- Математика је математика, а живот живот...

Али, да ли је у том "стварном" животу, од тренутка када је дошао у Партизан, а посебно јер је кренуо са пет победа, мислио да ће бити тако тешко, питали смо тренера црно-белих.

- Нисам пуно размишљао о томе – признао је...

Јер...

- Знао сам да ме чека изазов. Нигде се на полусезони не мења, а да је све супер. Већ где су изазови. Али, прихватио сам тај изазов. Дошао сам у земљу кошарке, у клуб са великом традицијом. Нисам очекивао да ће бити лако. Волим да радим, верујем у рад. Боримо се. Дајем све од себе. Имам одличан штаб, који помаже на сваком кораку. Играчи дају свој максимум.

Застао је, па додао како зна да су очекивања велика. Али...

- Једно су очекивања, друго је реално стање. И путовања нису лака. Веровати у рад, а бити више у ваздуху него на земљи је исто друга ствар. Не можемо да тренирамо у авиону. Нити је једноставно организовати путовање тако да има и довољно времена за рад...

Како је рекао Филиповски, у односу на све околности цео тим пружа свој максимум. То је покушао да уради и против Будућности. Дан касније, како му изгледа та утакмица, питали смо. Шта је то недостајало? Тако мало...

Филиповски каже...

- Недостајале су те лопте које смо промашили испод коша. Било је много тих лопти које су се котрљале по обручу и једноставно нису прешле границу. Већ изашле из обруча. Сигурно је било 12 поена које нисмо дали.

Са друге стране...

- Ивановић је био врло расположен. Одиграо је можда и најбољу утакмицу у сезону. Погађао је из свлачионице. Доста њихових појединаца смо зауставили. Рецимо, Кобса, њихове шутере, па и Еџима који је завршио без поена. Али, увек буде изненађење. Утакмица је жива ствар, па мораш да се прилагођаваш.

Најједноставнија анализа гласила би...

- Ивановић је имао одлично вече. Погађао је тешке шутеве. А ми смо промашили превише зицера – каже Филиповски.

И толико о Будућности. Црно-бели су морали брзо да архивирају тај меч. Јер их већ сутра чека нови. Доста важан. Због тога су већ у Подгорици почели да се припремају за Париз.

- Практично нисмо ни спавали. Одмах смо анализирали, гледали и припремали скаутинг и тактику. Већ смо имали и састанак, само 12 сати по повратку из Подгорице путујемо за Париз. Времена је само за туширање, регенерацију и путовање – сликовито је објаснио Филиповски

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

straja
Sad sy tek spusteni "na zemlju""!!! komentar 20,01.....
kami
Sa Kodijem sigurno nećete pobediti.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.