Почетна / Кошарка / Партизан

Како су црно-бели „гребали“ у Русији

Маркус Пејџ, леворуки шутер Партизана, о серијама које су одлучиле победника у Краснодару
ФОТО: КК Партизан

Могао је Партизан много тога да реши у Краснодару. Да је победио! Практично би отписао Локомотиву из даље трке. Вероватно би се са Трентом борио за другу позицију. У том дуелу има добру стартну позицију.

Али...

Ваљак ове сезоне воли да иде тежим путем.

Није искористио ту, скоро па идеалну прилику за брејк у Красндару, каква се не дешава често. Јер - Локомотива овог пута није била комплетна, играчи које је потписала тек ће се прикључити, у лошем је ритму, претходно је изгубила два меча. У једном била потпуно надиграна. И то од ривала кога је Партизан победио скоро 30 разлике. 

Баш такву прилику Партизан није успео да искористи. Као што претходно није искористио ни поразе конкурената у борби за плеј-оф у АБА лиги. Па је тако после пораза Морнара од Будућности, у наредном колу доживео дебакл против Крке у Новом Месту.

Или када је у истој вечери када се Будућност саплела у Сплиту, потпуно подбацио у Чачку. А онда и против подгоричког тима, већ у следећем колу...

Тежи пут су црно-бели „изабрали“ и на самом мечу у Краснодару. После доста солидног почетка, стали су и дозволили Локомотиви да успостави ритам.

Онда су – као што је после утакмице рекао и Саша Филиповски – у трећем периоду коначно почели да играју онако као што су се договорили.

Тимски у одбрани, паметно и стрљиво, пре свега, дисциплиновано у нападу. И тројке су почеле да улазе. Предност домаћина да се топи. Све док Партизан није и повео.

И баш када се чинило да су црно-бели ухватили ритам, неизнуђеним грешкама вратили су себе не један, већ неколико корака у назад.

После чега више повратка није било.

Један од оних који је у том трећем периоду учинио да Партизан почне да изгледа кадар да дође до брејка против не тако моћне Локомотиве, био је и Маркус Пејџ. Коначно је добио и неке лопте, погодио пар тројки... Заједно са Новицом Величковићем и Огњеном Јарамазом, допринео и видљивој промени енергије на терену.

У тим тренуцима заиста се чинило да Партизан може. Чак и да ће успети да преломи...

Зато је после свега, леворуки шутер, процедио:

- Тежак пораз!

Анализу је почео од онога што је било добро у игри Партизана на утакмици у Краснодару.

- Урадили смо доста тога добро – нагласио је Пејџ.

Например...

- Скок је био изједначен. Крафорд нам је нанео много штете у првом полувремену, али смо у другом успели да га зауставимо. У трећем периоду смо успели и да изједначимо.

И ту долазимо до првог „али“, на које је Партизан кроз ову сезону јавност навикао.

- Локомотива је са брзих 5:0 завршила трећу четвртину. А то нас је баш заболело – признао је Пејџ.

Додаћемо и да је домаћин на начин како је завршио трећу, почео и четврту четвртину. Прецизно – серијом 6:0. Укупно 11:0. Партизан више од три минута није поентирао на почетку последњег квартала. А то је повратак учинило скоро па немогућим. И поред тога, на крилима капитена Новице Величковића, који је у тим тренуцима везао две тројке, али је све време вукао тим на својим леђима, црно-бели су успели да спусте на пет поена.

- Морали смо да гребемо да би смо се вратили. То смо и урадили – додао је Пејџ.

На то њихово „гребање“, Јевгениј Пашутин је узвратио тајм-аутом, а његов тим са пет брзих поена вратио утакмицу у прешашње стање. Јер – а то је и Пејџ приметио – Локомотива је чешће поентирала у серијама. Зато је и славила.

- Те серије од два или три минута у другом полувремену су направиле разлику.

И још нешто...

- Момци из Локомотиве су погодили неке шутеве на које нисмо могли да узвратимо – закључио је Пејџ.

Иако би било много лакше да је Партизан победио, чињеница је да и даље држи судбину у својим рукама. Пре паузе због националних купова и ФИБА прозора, игра се још једно коло Еврокупа. У њему ће Партизан угостити Локомотиву Кубањ. У утакмици коју ће морати да добије.

Затим ће - почетком марта - играти у Тренту, а Топ 16 завршити на свом терену, против Метрополитана.

Победе у Хали спортова „Ранко Жеравица“ постављају се као императив. Остали резултати рећи ће колико ће бити важно доћи и до брејка у Тренту. Осим што је, наравно, увек боље победити.

Наравно, за све ово постоји озбиљан предуслов – Партизан мора да дође до неке константе у игри. За почетак!

У Краснодару се видео некакав помак у односу на меч против Метрополитана, седам дана раније у Паризу, али је и даље то далеко од – рецимо – игре против Трента на почетку Топ 16 фазе.

Црно-бели више не смеју да имају толико падова, нити да показују толико различитих лица. Не само у односу на два противника, већ и у истој утакмици – као што је било рецимо против Локомотиве.

Тек тада ће моћи да „напада“ највише домете и прича о трофејима. Који и даље јесу обавеза Партизана.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sasa
Ono kada potrosis silne milione evra iz NIS i Telekoma a sezona ti se zavrsi vec u januaru
VUK
Baš to...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.