Почетна / Кошарка / Партизан

Жељко Обрадовић о досадашњем току припрема: Највише проблема у одбрани

Партизан ће у Москви играти против Локомотиве Кубањ и Зенита, па потом у зависности од пласмана са неким од тимова из друге групе где су: ЦСКА, УНИКС или Мега
ФОТО: КК Партизан

Партизан није комплетан почео припреме. Што због повреда, што због изостанака репрезентативаца. Такав – некомплетан – играо је и прве пријатељске утакмице на турнеји у Шпанији. Где је пружао – па, назваћемо то – шаролике партије. И побеђивао, и губио. Чак и убедљиво. Примао много поена, правио преокрете, добијао у последњим секундама...

Али – нису победе или порази оно што у овом тренутку занима стучни штаб црнобелих и њиховог „шефа“.

- Припремне утакмице служе да би се виделе неке ствари које смо радили пре тога – у камеру клупске телевизије, Жељко Обрадовић је поновио  речи које често користи у овом делу рада.

Није бежао од реалности.

- И наравно да су се показале све оне слабости на којима ћемо инсиситрати у раду у будућем раду на тренинзима.

Пре свега...

- Одбрана! Мислим да су ту највећи проблеми које имамо. Такође, велика разлика је била између првих утакмица и последње две што се тиче протока лопте и оног што би требало да изгледа као тимска игра.

Рад отежава здравствена ситуација, која није нимало повољна за Партизан.

- Нажалост, у овом тренутку имамо приличан број играча који нису у могућности да тренирају са екипом. Причамо о Аврамовићу, Смаилагићу, Егзуму и Гласу. Недостају нам њих четворица, плус Папапетру који ће нам се придружити у наредним данима, с обзиром на то да је недавно завршио Европско првенство, па смо му дали пар дана одмора.

Како је рекао Обрадовић, Партизан је у ситуацији која није нимало наивна. Али...

- Морамо да наставимо да радимо и да ових пар дана, колико ћемо бити у Београду, искористимо да се припремимо за оно што је испред нас, а то је тај турнир у Москви, против озбиљних тимова.

Партизан ће у Москви играти против Локомотиве Кубањ и Зенита, па потом у зависности од пласмана са неким од тимова из друге групе где су: ЦСКА, УНИКС или Мега.

- По повратку из Москве имаћемо период од око пет дана да све још једном погледамо, анализирамо и да пробамо да будемо што спремнији за почетак АБА лиге, а после тога и за Евролигу.

 

МАДАР СТИГАО, ЧЕКА СЕ ПАПАПЕТРУ

Израел је Европско првенство завршио у такмичењу по групама. После пар дана одмора, Јам Мадар се прикључио тренинзима Партизана.

- Добар је осећај вратити се – рекао је талентовани Израелац, иза кога је – индивидуално – доста добро Европско првенство.

- Било је лепо бити део свега тога, али сада сам узбуђен што сам ту. Сезона ускоро почиње. Имамо сјајну групу момака, сигуран сам да ће тренери учинити све да се то склопи.

Додао је...

- Почели смо нешто прошле сезоне, сада треба да направимо корак више и завршимо то што смо почели – рекао је Мадар.

Сутра би екипи требало да се прикључи и Јоанис Папапетру.

 

Осим тих кадровских проблема, ни распоред не иде на руку црнобелима. У прва четири кола – гостују.

- Мислим да то није нешто што је толико битно – додао је Обрадовић.

Јер...

- Такав је распоред. После тога ћемо имати пар утакмица за редом код куће. То смо знали и пре почетка. На то не можеш да утичеш. Али можеш да утичеш тако што ћеш свесно да радиш неке ствари на начин како сам покушао да објасним играчима. Управо смо играли утакмице у Шпанији на тај начин – после 48 сати или буквално, дан за даном. Тако ће бити и у Москви. То је начин на који покушавамо да се припремамо.

То значи...

- Реакција после једне одигране утакмице је да ћеш да имаш један тренинг увече и следећи дан евентуано припрему за утакмицу. Све оно што треба да се уради, требало је да се уради у овом периоду и онда су то мале ствари, ситнице, које пробаш да промениш пред сваког противника. 

Нешто друго је важније.

- Битно је да се екипа припреми, да буде у најбољем могућем тренутку тада.

А то неће бити лако...

- Ова тројица играча имају заиста тешке повреде – Алекса, Ален и Глас. Они сигурно први такмичарски период неће бити са нама. Колико је то, ја то у овом тренутку заиста не могу да кажем. Прогнозе су нешто чиме се баве доктори, који могу да кажу свој став. Када буду били спремни, имаћемо их у тренингу па ћемо видети колико ће им требати времена да се укључе.

Једну прогнозу је ипак открио.

- Једини од њих који би требало да паузира седам до десет дана је Данте. Срећом, његова повреда није толико озбиљна. Али, препорука је да не путује у Москву и да остане да ради индивидуално – рекао је Обрадовић

ГЕНЕРАЛНА ПРОБА У МОСКВИ

Партизан ће генералну пробу имати на турниру у Москви, где ће осим црно-белих играти и Мега.

Екипе су подељене у две групе, после три кола играће се мечеви за пласман. То значи четири доста јаке провере пред почетак врло изазовне сезоне за црнобеле, која почиње гостовањем Цибони у Загребу, 2. октобра.

ВТБ куп

22. септембар

ЦСКА – УНИКС  17,00

Локомотива Кубањ – Партизан         19,00

23. септембар

Зенит – Локомотива Кубањ 17,00

ЦСКА – Мега 20,00

24. септембар

УНИКС – Мега 17,00

Зенит – Партизан 18,30

25. септембар

Финале 18,30

За треће место 16,00

За пето место 13,00

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.