Почетна / Кошарка / Партизан

Александар Павловић: Далеко је најбоља утакмица!

Финте, дриблинзи, експлозивност, шут, одбрана... Све је било у „фазону“ Саше Павловића. Изгледао је као момак који је десет година провео на НБА паркетима и у коме је још много жеље и жара. О знању је беспредметно говорити.
ФОТО: В. Марковић

Деловао је незаустављиво, тражио је лопту, показивао иницијативу уз ретка претеривања. Био је покретач Парног ваљка, упалио је мотор који је потом повукао и остатак екипе.

Недељу дана пре, исто тако фуриозно је почео још један дерби, али је онда ушао у проблеме са фауловима, нервозу... Сјај је утихнуо. Овога пута до краја је играо у врхунском ритму и његов вољени Партизан је први пут у сезони победио Црвену звезду.

- Нисам размишљао о ономе што се дешавало у прошлом дербију, сваку утакмицу гледам као посебну. Дам све од себе, па како буде – објашњава Павловић после меча. - Увек сам максимално мотивисан, а Звезда је специфична утакмица. Био сам свестан да морам да повучем и дам максимум како бисмо дошли до тријумфа.

Пре недељног окршаја против љутог ривала Партизанов бек је истакао да је екипа спремна да исправи грешке приказане у полуфиналу Купа. Сада је поновио.

- Имали смо доста времена да се припремимо. Играли смо много јаче него у прошлом мечу и далеко паметније у одбрани. Нисмо имали ни толико промашених слободних бацања. И још нешто, трећу четвртину смо одиграли много боље, што је за Црвену звезду велика ствар која је у том периоду изузетно ефикасна. То је и одлучило.

НОВАК И ВИКТОР

Павловић је прокоментарисао и амбијент у Пиониру који је био онакав какав дерби носи.

- Не знам шта више да кажем за навијаче осим да је њихова подршка невероватна. Навијачи су наша енергија, препознали су ситуацију у клубу и дају нам максималну подршку. А ми покушавамо то да оправдамо на сваки могући начин.

Поред терена је седео и најбољи тенисер света, Новак Ђоковић.

- Нажалост, он је звездаш, али је Виктор наш – насмејао се Павловић. - Лепо је што су били.

Уз, наравно, неутралисање моћи једног од најбољих центара Европе, Бобана Марјановића.

- Њега је много тешко зауставити. Морали смо да га удвајамо, чак су и тројица излетала на њега. Скупили смо одбрану и то нам је донела победу.

Победом над Црвеном звездом Телеком црно-бели су наставили потеру за што бољим пласманом на крају лигашког дела регионалног такмичења. Смеши се чак и друго место. Павловић спушта лопту на земљу.

- Отвара нам се, али нећемо да причамо о томе. Морамо само да се припремимо добро за Мегу која је добра екипа са одличним тренером. Ти момци играју опуштено, без икаквог притиска, а то су најтеже екипе за победити. Морамо да их схватимо још озбиљније него Звезду ако мислимо да их савладамо и наставимо потеру за другим местом.

Када смо Милана Мачвана упитали да ли је издање против Црвене звезде било најбоље у сезони, сјајни крилни центар је истакао да је дефинитивно боље било против Цедевите. Његов „колега ас“ се слаже:

- Цедевиту смо одиграли баш екстремно добро. Сада смо у доброј тимској форми, али далеко од тога да је ово максимум. Идемо ка најбољој форми и надам се да ће се она јавити у правом тренутку – додао је Александар Павловић који је својим потезима дао основ ирационално великом оптимизму навијача Партизана.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

MAX
Evidentno je da Sale može mnogo bolje. Fali mu bar još 20% eksplozivnosti ali i ovako je munja za mnoge. Milutinov, Andrić, Gagi pa i Mačvan mogu još dosta da podignu igru a Murić nije prikazao ništa od svog potencijala. Plašim se samo da zbog nekoliko povreda neće uspeti na vreme da digne formu. očekujem bolju igru i Milutinovića i Daloa a Đumić me je oduševio. Strašno borben i čvrst a tehnika mu nije loša. Mislim da će Dule od njega napraviti ozbiljnog igrača i da odlaskom Gagića nismo nešto izgubili. Posebno zbog toga što mi Đumić deluje mnogo psihički stabilniji od Gagića koji je jedini u timu odskakao sa ispadima.
Realan
Svi znaju da ovo nije vas maksimum.Zato je i svima prpa da igraju sa nama.Neki imaju mnogo vise da izgube od nas, jer su velike pare ulozene u njih, a samim tim su i ocekivanja velika i pritisak je veciNeki su nam prognozirali borbu za opstanak,pa posle kako nemamo sanse da budemo medju 4 najbolje ekipe..Ali ne moze se silom protiv magije.Sada kada stigne plej bice ona stara,"Dzaba vam novci moji sinovci" :))))))))))))))))))
bo
ajmo saleee!
- lazar matić
- Bravo momci, najbolji ste ! Da va se sano još jedan igrač pridružio u kupu pobedili bi i tada. Sada su priskočili Milutinov i Tepić i to je to. Valjda će se i Gagi priključiti sledeći put. I još nešto - videlo se koliko su Kalinić i Dangubić nemoćni i smešni protiv Mačvana. A oni slove kao reprezentativna opcija, Mačvan ne...
Gravediggaz
Macvan je poslednji mohikanac stare jugoslovenske kosarke, kada je to bio elitni sport i kada duduci kao Branko Lazic nisu mogli da igraju ni u nizim ligama.
nemam pojma
Nisu ista pozicija. Dangubić je 2 - 3, nešto slično kao naš Gagi ili Pavlović koji ima tehniku dvojke. Mislim da je Dangubić daleko od reprezentacije. Kalinić je opcija za poziciju tri jer nema dobrih trojki. Kad bi Saša pristao barem jedno Evropsko zlato da uzme sa Srbijom, pa da on i Bjelica odigraju na poziciji tri, onda Kalinić ne bi imao mesta jer je razlika u klasi. Mačvan zdrav i fizički spreman je sigurno na nivou reprezentacije. Najtalentovanija je četvorka sa posebnim talentom za kolektivnu igru. Erceg takođe mora biti u ekipi ako bude zdrav. Savanović!? Sjajan igrač, sjajna tehnika, ponekad lenj i ne baš timski igrač. Veličković?! Kakva šteta! Jokić! Moj pik za treću četvorku, taj pravi igrač na poziciji 4-5, izuzetan potencijal! Petice, Bobi i Mrca.
Joca
A momak nije ni blizu 100% svojih mogućnosti . Ovo što on igra to je sve sa nekih 15-30 % . Uopšte KKP je trenutno na nekih 30-40% mogućnosti .
Realan
E to je vec druga stvar :D
Joca
Ma bre na 15% veruj mi . :D PS: Ovo je sarkazam 15-30% zbog radi predgrađa. Pošto oni igraju cele sezone na 12,345 % .
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.