Почетна / Кошарка / Партизан

Никола Милутинов: Нисам сам против Бобија

Прича није почела са Звездом, колико год је полуфинале АБА лиге најважнија и с разлогом највише рабљена тема кошаркашке (убрзо и спортске) Србије. Чак и да смо предложили такав ток разговора, Никола Милутинов би нам лупио рампу, као што их је ређао играчима Константина по Нишу.
ФОТО: Н. Неговановић

Прво је морала да се елаборира утакмица са Мега Лексом наредне суботе у Пиониру. На крају крајева, у ваздуху се још осећа гнев Душка Вујошевића због пораза од истог ривала у пријатељском мечу пре десетак дана. Црно-бели због тога, али и због квалитета ривала, ни у сну неће олако схватити наредни меч.

Када смо прошли скорију будућност, вратили смо се на недавну прошлост, када је Милутинов са 36 индексних бодова победио Константин и освојио признање МВП првог кола Суперлиге.

- Утакмица није била на ТВ? – кроз смех је реаговао млади Новосађанин после наше констатације да су партију од 17 поена, десет скокова, пет банана и четири асистенције виделе само Нишлије у „Чаиру“.

Зато ће на телевизији сигурно бити његови окршаји са Бобаном Марјановићем. На ту тему, главну, Милутинов се уозбиљио.

- То је најтежи посао! Свестан сам тога да је сачувати Бобија посебно ове сезоне паклен задатак. Стварно игра фантастично! Али, верујем да ћемо бити спремни за њега, потрудићемо се да га што боље сачувамо сви заједно, нисам усамљен у одбрани.

Статистика у Евролиги говори да су и најбољи тимови Европе мучили муку са центром Црвене звезде Телеком. Шта је то што ствара оптимизам код црно-белих да ће изаћи на крај са горостасом из Бољевца?

У ДЕРБИЈУ НЕМА УМОРА

Питали смо и Павловића шта је боље – имати више утакмица или више тренинга?

Постоје предности и мане у оба случаја. Ми смо имали више времена да се уиграмо на тренинзима и можда мало више одморимо после утакмица, док су они стицали искуство у најјачем такмичењу. Али, у дербију сви дају све од себе, умор се не осећа на тим утакмицама. Нема дилеме да ће сви бити на максимуму посебно с обзиром на значај.

- То што смо ми тим, сви се заједно боримо, играмо одбрану и напад. Марјановић у Евролиги показује какав је играч, нема дилеме колики је његов квалитет. Али, ако будем као један у одбрани, можемо доста тога да урадимо.

На једној страни биће 26-годишњи Марјановић и 25-годишњи Цирбес, са више него довољно евролигашких утакмица у ногама. На другој, 20-годишњи Милутинов и 23-годишњи Ђумић који је стигао пре непуна два месеца из КЛС.

- Њих двојица без дилеме имају велико искуство, али на нама је да пружимо максимум. Одбрана је примарни циљ, онда ће и у нападу све да легне на своје место.

У том нападу Милутинов ће имати такође специфичну улогу. Вероватно ће морати да напада 222 сантиметра Марјановића шутем споља чешће него што му је у „опису посла“.

- Тешко је проћи кроз рекет када је Боби унутра, огроман је и има га свуда у одбрани. Али, увек постоје други начини, тимски пре свега. Јасно је да само ако играмо као тим, можемо до победе.

До полуфиналних утакмица АБА лиге има још 15 дана који ће, по мишљењу Милутинова, експресно проћи.

- Брзо ће да дођу мечеви са Звездом. Биће изузетно тешке утакмице, потребно је три пута победити у серији која је за обе екипе кључна у сезони! Сви су свесни терета које носе ти дуели. Морамо да будемо спремни на све то и да вратимо Партизан тамо где му је место.

Терет носи и нервозу која у многоме може да утиче на издање на терену.

- Мора да се има снаге и да се победи напетост. Неопходно је да будемо спремни да сваку нервозу компензујемо додатном мотивисаношћу и борбеношћу. Онда ћемо моћи да покажемо шта знамо – додао је момак који је већ показао шта зна. Тек му је 20 година.

Коментари17
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Gravediggaz
Milutinov ima jako meku ruku, malo je izgubio na preciznosti zbog nabijanja mase, ali ce se to povratiti. Pogodio je u poslednjih nekoliko meseci dosta suteva sa polu-distance. Sada ga nece Bobi tek tako pustati da sutira sa penala, a onda kada izadje sledi high-low na nekog tipa Muric, Gagi ili Macvan. Bobi je u zivotnoj formi, s druge strane, i bice tesko zaustaviti ga. Medjutim mozda duga sezona ostavi i na njemu traga i morace Cirbes vise da ga menja, a ni on nije los igrac.
pingvin
Bo,pročitaj ovaj komentar i divi se...niko te ne tera da pišeš gluposti...bravo za ovaj komentar
ducko
Kakva duga sezona? Rec je o polufinalu aba lige i ko ce proci dalje a sve drugo je beznacajno.
cvarkov
u ovim godinama je vec ozbiljniji igrac nego sto su to bili Krstic,Perovic,Pekovic,Marjanovic..
lazar matić
- Nikola, ti si bolji igrač o Marjanovića. Ne razmišljaj o njemu, igraj svoju igru. Malo samopoudanja i sve će biti u redu. Srećno majstore !
Realan
Ma koji bre Nikola.Ko spominje Nikolu.Sta spominjes tog bota :) Nikola ti si i objektivni i taj sto mi replicira.Nemoj smarati posto si totalno nebitan kao i tvoje misljenje.Samo jadnici menjaju nikove.
ma kakve bre godine spominješ
šta trabinjaš o godinama... neko je napisao da je Milutinov bolji od Marjanovića,Nikola se ne slaže sa time, kao što se ne slaže ni cela Evropa a ti pišeš o godinama te 6 te 8 godina ,te biće te neće...ne mora da znači da neće nadigrati Marjanovića ali čemu pisanje gluposti...
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.