Почетна / Кошарка / Партизан

Вујошевић: Шта славе? Трофеј или што су нас избацили

"Звезда је освојила АБА лигу и добила честитке од свих, па и од нас. Не знам шта се то толико слави, да ли што је Звезда освојила регионално такмичење и ушла у Евролигу или што је елиминисала други клуб"
ФОТО: В. Марковић

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић упитао је да ли се у редовима Црвене звезде више слави освајање АБА лиге и пласман у Евролигу или чињеница да су победом у полуфиналној серији плеј-офа спречили црно-беле да се пласирају у елитно такмичење.

Звезда је освојила АБА лигу и добила честитке од свих, па и од нас. Не знам шта се то толико слави, да ли што је Звезда освојила регионално такмичење и ушла у Евролигу или што је елиминисала други клуб – изјавио је Вујошевић на конференцији за медије у дворани Пионир.

Он је рекао да првом човеку Црвене звезде Небојши Човићу не приличе изјаве попут оне да се „ставља тачка на црно-бели свет”.

То не приличи годинама тог човека. Ми смо освајали трофеје и трофеје, имамо светлу прошлост, а имаћемо и будућност – истакао је Вујошевић, упркос томе што је Човић јуче појаснио да није мислио на црно-беле, него на полемике у јавности.

Вујошевић је, као и много пута раније ове сезоне, рекао да се „Партизан уништава политички”

Апсурдна је политичка одлука да се уништава КК Партизан, реч је о човеку који је острашћен и ради то из личног анимозитета. Било је случајева у прошлости, за време Франка било је забрањено да се навија за Барселону, а зна се какав је то клуб – јасан је тренер црно-белих.

Када је у питања казна КЛС, коју је Партизан морао да плати, како би наставио сезону, Вујошевић је навео:

Суспензија КЛС због неисплаћених обавеза додатно је отежала финансијску ситуацију у клубу, то све контролише један клуб, где је механизам из политике пребачен у спорт. Нови директор није ушао у анализу тих казни, а подсетићу да је казна за то што ми нисмо добили пехар, који је завршио код навијача, далеко мања него за моје скидање сакоа.

Вујошевић је истакао да се клуб налази у најтежој ситуацији до сада и подсетио на одласке Богдановића, Бертранса, Ловерња, Вестермана, Муслија, Гагића...

Екипа није редовно плаћана и у таквим условима није лако радити. Вероватно има још екипа у сличној ситуацији, али само Партизан прави резултате. Са друге стране Звезда је уз велику помоћ државе направила квалитетан тим, није изненађење што смо испали у полуфиналу. Ако хоћете да осујетите наш пројекат и клуб, деморалишете играче, онда је то овај начин – јасан је Вујошевић.

Он се осврнуо се на изјаву спортског директора Драгана Тодорића који је рекао да ће на крају сезоне морати нешто битно да се мења.

Он је дао интервју у којем је изјава извучена из контекста. Околности јесу тешке и потребно је наћи начин да се отклоне, али нема лаког решења док је овакво политичко расположење. Треба јасно да се каже шта је потребно мењати, а не да ми сад размишљамо на шта је он мислио – закључио је Вујошевић.

Коментари112
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

kook
prvo smo vas izbacili pa tek osvojili trofej...puko si
neyt
Zini da ti kazem..
Goran KV
Pa ovaj je kostao Partizan vise nego iko,ne bi me iznenadilo i da osnuje stranku kako se bavi i razume u sve stvari.
ZiksI
On upravo i stoji iza stranke koja 2 decenije partizanu puni budzet milionima,poreskih obveznika Srbije.
batica
pa da li ste želeli da se i FMP ugasi protiv koga da igramo zar protiv MM Luga, nije u redu da premijer navija za ugašen tim, kakva bi to država bila da dozvoli tako nešto
bolje je tako
Kakav bre Enver Hodza, sta je Enver Hodza imao sa tadasnjom drzavom SFRJ, jel ti znas uopste ko je Enver Hodza? hahahaha
veritas
Ja znam ko je osnovao partizan uz Bobetka Janka,to znamo svi , i sta cemo sa tim?Ej pa partizan nije osnovan u Srbiji to s cinjenice,a tvoje nisu cinjenice vec spekulacije.
Прикажи још одговора
Spartanac
Molim navijace partizana da samo sebi postave jedno pitanje....LJUDI,pa ne moze vas vucic da koci ako vi niste oslonjeni na drzavna preduzeca!!!!!Setite se sta je bio uzrok dominacije,sta su stvari koje su najbitnije....Dule,sistem,navijaci,tradicijia....dakle,nema drzavnih para i u tri argumenta-PA NE MOZE CETVRTI ARGUMENT,NIKADA NAVEDEN,DA BUDE UZROK BEDE.LOGIKA SAMO!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.