Почетна / Кошарка / Партизан

Бертанс за летонске медије: Разумем Вујошевића

У опширном и занимљивом интервјуу за летонски „Спортацентрс“, Давис Бертанс је говорио о многим темама.
ФОТО: Н. Неговановић

Осим објашњења због чега је одабрао Басконију за нову средину и приче о Сан Антонију, доскорашњи кошаркаш Партизана осврнуо се и на критику Душка Вујошевића поводом начина на који је напустио Хумску, али и на дешавања у српској кошарци и однос политике према спорту.

- Заиста не желим да причам лоше о било коме. Разумем и познајем природу тренера Вујошевића. Захвалан сам на свему што су клуб и он учинили за мене. Постоје ствари које не желим да откривам, због чега се растанак десио на овај начин. Заиста сам хтео да клуб добије обештећење од мог трансфера, иако нисам био плаћен. Али, у једном тренутку није било другог избора него да раскинем уговор. Да нисам, вратио бих се у Београд где тим практично ни не постоји – рекао је Бертанс потврдивши да је прошле године добио једну плату и да би био напредак ако би у Басконији добио макар две.

На питање како је играти када си неплаћен, сјајни шутер је истакао да га то није бринуло.

- Имао сам довољно за храну и живот, тада је све у реду. Немам жену ни децу, као ни остали играчи, тако да нико није ни напуштао клуб.

Упитан са каквим сећањем напушта Србију и Партизан, Бертанс каже:

- Само позитивне емоције. Освојио сам три шампионата заредом, једино што нисмо успели јесте да прођемо у последње финале АБА лиге. Али, ове сезоне је посебно лепо било освојити титулу с обзиром на уплив политичара, на суђење...

На тој теми Бертанс се посебно задржао:

- Људи који су гледали са стране рекли су ми да је прва утакмица била ужасна. Можда се мени као играчу увек чини да судије помажу противнику, али буквално сви који су гледали меч са стране рекли су исто – судије су очигледно помагале Звезди. У Србији је политика много умешана у спорт. То је потпуно лудо, покушава се да се сруши Партизан а Црвена звезда оде на другу страну. Пример су казне. Звезда као домаћин добије мању казну од Партизана који је гост! Све је било толико очигледно да нас онакво суђење није ни изненадило. И зато није ни чудо што је у првој утакмици дошло до туче, или игре три на пет на крају.

Ипак, суђење се променило – констатовао је новинар:

- Чини се да су у другој утакмици оне „50:50“ ситуације досуђене у нашу корист. Али, у трећој и четвртој суђење је било потпуно чисто. Никоме није помагано, коначно је могла да се игра кошарка.

Бертанс је упитан и за ситуацију када је погођен бакљом у Железнику:

- Погођен сам крајем који није горео. И то је смешно - Звезда је добила казну да само следећу утакмицу игра без присуства навијача, а нашој публици је забрањено да гледа све до краја финала јер је у првој утакмици убацивала предмете на паркет.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nemam pojma
Naš je ŽUĆKO baš pametan dečko. Ovo bi trebalo i vučić da pročita.
PENZIONER
treba li ista vise reci . . . kad nam stranac ziveci i radeci u nas , vidi sto mediji NECE DA VIDE : koliko je zvezda iz lj . bogdana i ova iz beogradskog predgradja-zeleznik od strane drzave i vlasti isforsirana , finansijski obezbedjena . . . dok u isto vreme ta ista drzava i vlast , partizan zeli da ugasi . . . covek nam sve je rece . . . bezeci iz beograda i Srbije .
bbbb
Pa sudjenje tada i jeste bilo na nasoj strani, niko ne govori suprotno. Sto se tice Vucica, sve je to prenapumpano i izgovori za mnoge neuspehe se traze u njemu. Da smo finansijski obezbedjeni, zar ne bismo sada igrali u Evropi? Dugujemo pedeset miliona a ovamo finansijski smo obezbedjeni, lepo lepo. Mozda Vucic navija za Zvezdu, ali to nista ne resava. Sport i zivot u drzavi je u haosu, a vi se raspravljate oko sitnica. Prosla vlast koja je bila privrzena Partizanu dozvolila je da se Zvezda unisti, a ni sadasnja ne pomaze previse po pitanju privatizacije i istrage ko je unistio najveci klub Balkana. Lopovi se smenjuju, dugovi ostaju, a ovamo nas ipak politicari guraju?
@leksa
Bertin menadzer je takodje Letonac.
Прикажи још одговора
SMesno je kakve gluposti decko prica...
Arsen
ti bolje da si uzeo vuvuzelu da trubis, pametniji bi bio :)
ekolog
Smešan je onaj koji se istin,pravdi,slobodi,poštenju ceri i smije.Nije samo smešan,nego i grotesan i tragičan!
Gravediggaz
Berta je jedan od nas! Sve najbolje u karijeri.
Deki
Čovek je sve rekao kako je bilo,zašto bi sada lagao,kad više i nije u Partizanu?E sad,neko neće priznati,ali to već nije naš problem!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.