Почетна / Кошарка / Партизан

ПАРТИЗАН ДО КРАЈА АБА ЛИГЕ БЕЗ ЦЕНТРА: Ђумић повредио стопало

Тек што је ухватио ритам, Партизан НИС се суочио са новим проблемима. И то на, дефицитарној, центарској позицији. На тренингу у уторак повредио се Божо Ђумић.
ФОТО: В. Марковић

Како незванично сазнајемо, дугајлија црно-белих је поломио метатарзалну кост стопала и одсустоваће најмање шест седмица. То значи да Александар Џикић неће моћи да рачуна на њега до краја АБА лиге.

Посебан проблем представља то што Партизан НИС, све и када би успео да пронађе играча, не би могао да га региструје јер је прелазни рок у АБА лиги завршен 10. јануара.

Добро је па су црно-бели победом над Задром – у којој је Ђумић одиграо веома добро – практично решили питање опстанка у регионалном такмичењу.

Да ли ће најтрофејнији клуб у региону реаговати и већ за Куп Кораћа довести појачање или ће Кевин Џонс и Дарел Вилијамс, уз помоћ неког од јуниора, изнети сав терет, остаје да се види.  

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

JO
Taman je poceo dobro da igra, rad se isplatio i postao je sasvim solidan ccentar, jak u duelu, prati igru odlicno. Nedostatak tehnike nadoknadjuje poznavanjem kosarke. Zelim mu brz oporavak.
Војна хунта
Мислим да не само у Партизану већ и у српској кошарци генерално постоји криза или боље рећи оскудица младих, квалитетних тешких центара (210 цм и виши). Мали Јокић који је у НБА је изузетак и једна једина ласта која не чини пролеће. Да ли у Србији више не расту џинови и зашто, то је питање на које морају стручњаци да траже одговор. Чињенице су да нам се деца мање рађају, да квалитет живота опада, да једемо храну лошијег квалитета, да као нација постајемо све гојазнији и тромији услед мањка кретања и отуђења од природе и да сви ти фактори збирно утичу и на драстично смањење базе одакле се регрутују изразито високи спортисти. Са друге стране Хрватска нпр. иако има приближно исте или сличне демографске проблеме као и Србија нема у кошарци кризу тешких центара већ напротив Цибона,Цедевита и Задар имају најмање по двојицу висококвалитетних и перспективних играча на позицији 5! 
tacno
mada su Hrvati fizicki za nijansu dominatnija nacija od nase,te i ne cudi sto su im centri u proseku miminum po 210 visine.a najcrnje je sto su klinci i pogotovo devojke ovde neprirodno visoki ali ni grama u njima potencijala u pogledu drugih predispozicija za kvalitetan rad u sportske svrhe.tako eto u naciji koja se dici prosecnim visinama stanovnistva nema 2 normalna centra teskasa.
Mitar
Srozali se kriterijumi,srozao se klub totales,ovakvih ima gde hoćeš,ali nama sada i on fali da se gura,skoči,da dva --tri poena,izgubi koju loptu---
Grom
Žao mi je što se povredio,ali realno to je najveće pojačanje za partizan lošiji centar nikad nije igrao u partizanu
Sale
Dobar igrac, nije pokazao sta moze... Vratice se jos bolji i jaci

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.