Почетна / Кошарка / Партизан

Вилијамс: Гробари су најбољи на свету!

Није имао среће Партизан ове сезоне. Колико само утакмица је изгубио на једну лопту. И баш када је ухватио ритам, направио добру серију, решио питање опстанка у АБА лиги, десио се нови малер. Тачније, два. Александар Цветковић се повредио, није отпутовао са екипом у Цеље на данашњи (17, Аренаспорт 1) меч против Тајфуна. За разлику од њега, Божо Ђумић је завршио сезону, барем када је АБА лига у питању.
ФОТО: Н. Неговановић

Због лома кости у стопалу, мораће да одсуствује најмање шест седмица. Како је прелазни рок у регионалном такмичењу завршен, терет под обручима мораће да изнесу играчи које Александар Џикић већ има на располагању – Кевин Џонс је већ показао да се добро сналази и на позицији „пет“, минуте ће сигурно – просто мора – добити и млади Милош Копривица, док се од Дарела Вилијамса очекује много више и боље него што је до сада пружао.

Истина, касно је дошао, а онда се повредио, морао на паузу, што је и те како утицало на његову форму и уклапање у тим.

Али, било би неправедно не приметити напредак. Када је дошао деловао је помало збуњен, лако улазио у проблем са личним грешкама – сетите се његовог дебија, против Крке у Новом Месту. Сада већ изгледа као неко ко зна шта ради. У финишу меча против Задра одиграо је важну минијатуру, у преломним тренуцима убацио шест поена. Без промашаја, изгубљене лопте... Уосталом, само на тој утакмици није изашао са пет личних грешека. Направио је само једну.

- У тој утакмици сам се вратио после повреде и било је веома узбудљиво – причао нам је уз осмех Вилијамс.

Потом је кратко додао:

- Надам се да ћу у будуће остати здрав. Трудићу се да играм све боље.

Сигурно је да може више. Ипак, на терену делује као коначно „осећа“ тим.

- Само се трудим да пружим најбоље од себе, колико год могу, да урадим оно што тренер од мене очекује. Све како би тим победио. Мислим да сам се уклопио, да ми то добро иде. Али, пре свега, желим да будем спреман, да се сасвим опоравим и останем здрав. То ми је основни циљ. Понављам, осећам да сам се адаптирао и да своје задатке обављам веома добро.

Због проблема са повредом Боже Ђумића, нема дилеме да ће Џикић имати много више задатака за Вилијамса него што је до сада био случај. Он, пак, другачије гледа на ствари.

- Поента је у томе да у сваком тренутку будеш спреман јер никад не знаш када ћеш бити потребан тиму, када ћете тренер позвати да уђеш. Зато се трудим да увек будем спреман. То је оно што радим.

Осим што се добро уклопио у тим, сродио се и са публиком која га је посебно одушевила на утакмици са Задром.

- Најбољи навијачи на свету, ово је најбоље окружење у коме сам икада играо. Срећан сам што сам део Партизана – рекао је Вилијамс.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

lila
grobari br.1
Miki
Delije br.1
nemam pojma..imam pojma
Gde su..vešto se kriju
umcarac
veoma bitna stvar ko se bolje dernja, o cemu se ovde prica... umesto da pricaju o tome ko je najjaci i najkonkurentniji trenutno, oni pricaju o dernjanju i urlanju... valjda zato sto u sportskom aspektu vise nemogu da prismrde pa onda daj sta das
KK "Uniteno detinjstvo"
Ni naši nisu loši.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.