Почетна / Кошарка / Партизан

Џикић: Ко се опусти добиће преко...

Александар Џикић, тренер Партизана НИС, излагање на конференцији за медије почео је захвалницом
ФОТО: И. Милутиновић

- Пре свега, желим да се захвалим навијачима који су дошли у значајном броју. Знамо да ће их бити више када буде требало. Хвала им и што су испоштовали мој рад на микрофону - рекао је Џикић, подсећајући на тренутак када је замолио публику да престане са увредама.

У анализи утакмице је истакао да је задовољан победом, али не и фокусом појединаца.

- Мораће ту нешто да се промени, како би тим функционисао боље.

Подсећајући да је у најави "јасно и гласно" рекао да очекује тешку утакмицу, Џикић је наставио причу:

- ФМП је енергетски потентан тим, који има одличну сезону и јасан циљ. Нисам задовољан како смо почели, као да смо били за корак спорији. И оне ничије лопте су завршавале код њих. Али, после тога је дошло до промене ритма, остварили смо предност и убедљиво победили. Али, радили смо доста на паректу. Људи који нису гледали утакмицу, из само њима знаних разлога, мислиће да је посао био лак. Утисак свих нас је да није било лако. Очекујемо да ће ФМП у Железнику бити још агресивнији, да ће играти са више зонске одбране, да ће користити предности димензија своје дворане.

Још једном додајући да је победа била убедљива, али не лака, Џикић је рекао:

- Ако се неко опусти добиће преко... И ту нема филозофије. Не идемо ми у Железник да би нас они тамо сачекали и рекли нам: „Где сте лавови!“ Нема ниједан човек у свлачионици који тако мисли, ако има неће играти у понедељак. Нема опуштања.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Iako sam zvezdas na neki nacin gotivim ovog tipa zbog duhovitosti i korektnog odnosa prema protivniku za razliku od jednog drugog...ipak...cini mi se da u poslednje vreme preteruje praveci od svojih izjava estradno-cirkusku predstavu sa dozom prepotencije prema novinarima...Isto to mislim i za zvezdinog trenera u fudbalskom klubu...duhovitost da, ali ne treba vredjati inteligenciju onih kojima se obracas...
Ranko
@nikola1411...Apsolutno se slazem. Dobre si primere naveo. Kada se mi, navijaci vec "ujedamo", rukovodioci, treneri i igraci bi morali da vode racuna. Onda bi i tenzije bile mnogo manje i sve bi bilo bolje. Dotle....????
doktor
džile kralj tajm aut drži na engleskom vrhunac je kad se obraća cvetkoviću sa du ju andrstend cvele kad nism umro treba mu reći da većina igrača govori srpski
gepard
dal ovaj covek misli da je toliko duhovit?
gepard
mogu ja druze da razumem, ja sam akademski gradjanin odmah da ti kazem... ali zbog takvih kao ti i tvoj trener dzikic srbija se svaki dan AMERIKANIZUJE i gubi svoj identitet... covek pokusava da glumi americkog smekera i neku aristokratiju ali ti to ne kapiras jer si i sam isti
smf
znamo da ne možeš da ukapiraš taj humor pošto je malo komplikovaniji od kursadzijsko-djosa-ivanovic ... ne troši Đabe sive ćelije dečače iz predgraDZa ....

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.